Kruidvat Blog

Expert huisarts Jeanine Splinter over kriebelhoest

Dit kun je doen tegen die vervelende kriebelhoest

In deze aflevering van Expert vertelt huisarts en tv-dokter Jeanine Splinter, bekend van het programma Dit Is Mijn Lijf, wat je kunt doen tegen die vervelende kriebelhoest.

We kennen allemaal wel de vervelende kriebel in je keel waardoor je blijft hoesten. Bij kriebelhoest zit er geen slijm dwars in je keel, maar blijft het wel kriebelen. Daardoor blijf je ook onnodig hoesten, wordt je keel droog en raakt het steeds geïrriteerd.

Blijven smeren

Om je keel te blijven smeren en soepel te houden moet je vooral proberen te blijven drinken. Thee met honing kan hierbij goed helpen, of een dropje waar je lang op kunt zuigen. Een hoestdrank die je keel smeert is een goede keus als de kriebel hoog in je keel zit.
Kies een hulpmiddel dat de hoestprikkel vermindert als de kriebel juist dieper zit. Een neusspray bij verkoudheid gebruiken kan ook veel goed doen: je gaat meer door je neus ademen waardoor je keel even rust krijgt. Je keel krijgt dan ook minder kriebels.

Hoest voorkomen

Jammer genoeg kun je hoesten niet helemaal tegengaan, maar je kunt wel een aantal dingen doen om het enigszins te voorkomen. Zorg voor veel frisse en verse lucht, zeker als je ergens lange tijd bent. Hoesten kan ook veroorzaakt worden door verkoudheid, griep of een allergie. Neem voldoende rust als je voelt dat je ziek wordt. Blijf je last houden of voelt het toch niet goed? Breng dan een bezoekje aan de huisarts.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Kruidvat Veet Sensitive Precision Beauty Styl...
close

Next Article

Expert huisarts Jeanine Splinter over weersta...