BLOG Kruidvat

Sluit je dag rustig af met deze avondroutine van Olay

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 30/06/2021

Heb je een fijne dag gehad, of was het vandaag een beetje hectisch? Sluit je dag rustig af met een heerlijk momentje voor jezelf. Dit is niet alleen hét moment om je hoofd even leeg te maken, maar ook om de waan van de dag achter je te laten. We nemen je stap voor stap mee in deze avondroutine. Doe je mee?

Voor deze avondroutine gebruiken we de producten van Olay Retinol24. Wil je weten wat retinol voor je huid kan betekenen? Lees dan De 6 voordelen van een huidverzorgingsproduct met retinol.

Avondroutine in 4 stappen

Wil je echt even ontspannen? Dim dan de lichten en steek een kaarsje aan als je dat fijn vindt.

  1. Begin met het reinigen van je huid. Na een lange dag is ze blootgesteld aan allerlei factoren en daarom is het belangrijk haar goed te reinigen.
  2. Hydrateer je huid na het reinigen met een nachtcrème. Neem een kleine hoeveelheid nachtcrème ter grootte van een amandel en wrijf deze tussen je vingertoppen. Breng je vingers naar je gezicht en verdeel de nachtcrème langzaam over je voorhoofd, wangen, neus, kin, nek en decolleté. Masseer de crème daarna zachtjes en langzaam in. Maak hierbij zachte, ronddraaiende bewegingen. Dit helpt je huid te ontspannen.
    Extra tip: je kunt in plaats van een nachtcrème ook een serum gebruiken, of wissel ze af.
  3. Breng de bloedcirculatie rondom je ogen op gang door je ringvingers naar de huid tussen je wenkbrauwen te brengen. Volg je wenkbrauwen langzaam opzij, ga omlaag, maak een rondje langs je jukbeenderen en ga langs je neusbrug weer omhoog. Herhaal dit een paar keer. Vocht en afvalstoffen worden door deze massage beter afgevoerd waardoor nieuwe huidcellen kunnen vormen.
  4. Breng vervolgens een oogcrème aan. Gebruik hiervoor per oog een dotje crème ter grootte van een erwt. Breng de oogcrème onder je ogen aan, maak hierbij tappende bewegingen van buiten naar binnen. Herhaal dit een paar keer.

Zo ga je ontspannen de nacht tegemoet!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Begin je dag goed met deze ochtendroutine van...
close

Next

Haaruitval: dit kun je ertegen doen!