BLOG Kruidvat

Serum voor je gezicht: dit moet je weten

Leestijd: 5 minuten
Geplaatst op: 08/03/2023

Serum voor je gezicht: dit moet je weten

Hoort een dagcrème ook tot jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine? Dan ben je niet de enige. Veel vrouwen gebruiken dagelijks een dagcrème en vaak ook een nachtcrème. Maar wist je dat een serum een hele goede aanvulling kan zijn ? Ontdek hier wat een serum precies is en wat het voor jouw huid kan doen.

Wat is een serum?

Een serum is een huidverzorgingsproduct met veel werkzame bestanddelen. Dankzij deze hoge concentratie is het ideaal om specifieke huidproblemen aan te pakken. En dat is ook meteen het verschil met bijvoorbeeld je dag- of nachtcrème. Deze zijn namelijk bedoeld voor de dagelijkse verzorging van je huid. Een serum is hierop een perfecte aanvulling.

Verschil serum en crème

De textuur van een serum is anders dan die van een crème. Waar crèmes vaak wat voller en vetter zijn, is een serum erg licht. Het laat dan ook geen plakkerig laagje achter op je huid. En dat is wel zo fijn! Omdat een serum erg geconcentreerd is, heb je vaak maar een paar druppels nodig.

De voordelen van een serum voor je huid

Een gezichtsserum is een belangrijke toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Het kent namelijk vele voordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Een serum bevat een hoge concentratie werkzame bestanddelen. Je hebt slechts een paar druppels nodig.
  • Een serum trekt diep in je huid.
  • Een serum voelt licht aan op je huid en plakt niet.
  • Je geeft je huid precies dat waar ze om vraagt. Extra hydratatie? Anti-huidveroudering? Het kan allemaal.

Het juiste serum voor je gezicht

Er zijn heel veel verschillende soorten serums te vinden. Welke je kiest hangt helemaal af van je eigen voorkeur en waar je huid behoefte aan heeft. In onze blog ‘Voor elk huidprobleem een ander serum’ gaan we hier dieper op in. Vooral lezen dus!

Er zijn veel (populaire) serums op de markt met als hoofdbestanddeel vitaminen. We zetten deze serums en hun werking voor je op een rij:

  • Vitamine A (retinol) serums
  • Vitamine C serums
  • Vitamine E serums

Vitamine A serums (retinol)

Vitamine A, oftewel retinol, is een favoriet bij mensen die hun huid elastisch, jong en egaal willen houden. Retinol zorgt ervoor dat je huid haar elasticiteit niet verliest. Daarbij vermindert retinol fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes in je gezicht.

Het nadeel is wel dat het product wat onstabiel kan zijn en je huid wat sneller kan irriteren in hoge doseringen. Het is daarom belangrijk om dit product rustig op te bouwen en je huid te laten wennen. Begin bijvoorbeeld met eens per week en bouw dit rustig op. Je huid zal je dankbaar zijn.

Vitamine C serums

Vitamine C is al jaren een geliefd ingrediënt in verzorgingsproducten. En dat is niet zonder reden. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen en helpt de eerste tekenen van veroudering te verminderen. Daarnaast kan de vitamine je cellen en weefsels helpen beschermen. Wil je meer weten over verzorgings- en reinigingsproducten met vitamine C? Lees er alles over in de blog ‘Vitamine C in je skincare’.

Vitamine E serums

Heb je een gevoelige, droge, rode of jeukerige huid? Dan word jij vast helemaal blij van serums met vitamine E. Vitamine E staat namelijk bekend om zijn beschermde werking. Deze vitamine helpt beschermen tegen invloeden van zonlicht en vervuiling.

Serums met 1% vitamine E zijn vaak al genoeg om een positief effect te hebben op je huid. Bij een hogere dosis kan het je huid juist irriteren.

Een serum aanbrengen

Een goede reiniging van je huid en het aanbrengen van je dag- of nachtcrème zijn een vast onderdeel van je beautyroutine. Maar waar hoort het serum eigenlijk? Het antwoord is precies ertussenin. Je brengt een serum na het reinigen van je gezicht aan, maar voor je je dag- of nachtcrème aanbrengt. De juiste volgorde is dus:

  1. Reinigen huid
  2. Aanbrengen serum
  3. Aanbrengen dag-/nachtcrème

Ontdek het zelf met onze Kruidvat Booster Drops! Kruidvat Hyaluron Booster Drops bevatten een intensief hydraterend concentraat met duo-hyaluronzuur. De druppels hydrateren je huid 24 uur en geven je een frisse uitstraling. De booster drops laten je huid voller lijken en verhogen het vochtgehalte van je huid. Of probeer eens de Kruidvat Q10 Booster Drops. Deze hebben een antirimpelwerking. De druppels maken je huid gladder en verbeteren haar elasticiteit. De booster drops verminderen de tekenen van een vermoeide huid en geven je een stralende teint.

De druppels zijn heel makkelijk in gebruik. Je brengt ze aan op de gereinigde huid van je gezicht, hals en decolleté en ‘klopt’ ze als het ware zachtjes in je huid.

Ben je benieuwd welke gezichtsverzorging je het best kunt gebruiken? In onze blog over gezichtsverzorging lees je er alles over.

Ga voor een verzorgde en gevoede huid

Je weet nu alles over gezichtsserums. Welke je kiest hangt helemaal af van wat je zelf wilt en waar je huid op dat moment behoefte aan heeft.

Bekijk al onze serums en boosters gemakkelijk via onze webshop of ga naar een van onze winkels.

Disclaimer:
Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

FAQ

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2023

close

Previous

Alles over je gezicht reinigen en de beste ge...
close

Next

Nieuw van L’Oréal Paris! Vitamine C voor je h...