BLOG Kruidvat

Niacinamide: wat doet vitamine B3 voor je huid?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 03/10/2022

Niacinamide: wat doet vitamine B3 voor je huid?

Valt het jou ook op dat je steeds vaker niacinamide op je huidverzorging ziet staan? Dit ingrediënt wordt steeds bekender omdat het veel voordelen voor je huid heeft. Maar wat is niacinamide precies? En wat doet dit ingrediënt voor je huid? Je ontdekt het hier!

Wat is niacinamide?

Niacinamide, ook wel nicotinamide genoemd, kennen we vooral als vitamine B3. Vitamine B3 komt met name voor in voeding zoals noten, brood, pasta, vlees en vis. Niacinamide bevordert de energiestofwisseling, is goed voor je slijmvliezen, helpt bij vermoeidheid en speelt een belangrijke rol in het functioneren van je zenuwen.

Wat doet niacinamide voor je huid?

Niacinamide is belangrijk voor je huid. De vitamine helpt bij het gezond houden van je huid en voedt je huid van binnenuit. Niet zo gek dus dat het ingrediënt steeds vaker in huidverzorgingsproducten gebruikt wordt. Niacinamide heeft de volgende eigenschappen:

  • Werkt vochtinbrengend
  • Vermindert diepe rimpels
  • Kan een rol spelen bij pigmentatie
  • Werkt mogelijk bij behandelingen tegen acne

Vochtinbrengend

Niacinamide kan zorgen dat je huid minder vocht verliest en de conditie van je huid verbetert.

Vermindering van diepe rimpels

Niacinamide zorgt voor een verbetering van je huidstructuur en een vermindering van de diepte van rimpels.

Pigmentatie

Niacinamide kan mogelijk een rol spelen in de preventie en behandeling van pigmentvlekken doordat nicotinamide pigmentremmende ingrediënten versterkt.

Acne

Het ingrediënt niacinamide werkt ontstekingsremmend, is antibacterieel en herstelt je huidbarrière. Uit onderzoek blijkt dat het daardoor mogelijk een effectieve werking heeft bij behandelingen tegen acne

Voor welke huidtypen is niacinamide geschikt?

Niacinamide is geschikt voor elk huidtype. Doordat het de hoeveelheid vochtverlies vermindert, is het ideaal voor een droge huid en de rijpere huid. Maar deze vorm van vitamine B3 heeft ook een kalmerende en ontstekingsremmende werking, waardoor hij ideaal is voor de gevoelige en onzuivere huid. Niacinamide remteveneens de talgproductie en daar is je vette huid blij mee. Kortom, een huidverzorgingsproduct met niacinamide past perfect in elke gezichtsverzorgingsroutine.

Aanraders: 4 fijne producten met niacinamide

Overtuigd van de kracht van niacinamide en kan je niet wachten om dit ingrediënt aan je dagelijkse huidverzorging toe te voegen? Wij lichten hier 4 producten met niacinamide voor je uit:

Maar dit is zeker nog niet alles! In onze webshop en winkels vind je nog veel meer huidverzorgingsproducten met niacinamide. Bekijk snel ons complete assortiment.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 13 september 2022

close

Previous

Hyaluronzuur: waarom dit ingrediënt niet mag ...
close

Next

Je baard trimmen: zo doe je dat!