BLOG Kruidvat

Slechte adem en een mondkapje: zo pak je dit probleem aan!

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 10/09/2020
Header_Slechte adem en een mondkapje zo pak je dit probleem aan

Ruikt jouw adem niet zo fris en fruitig?

Je eigen adem ruik je normaal gesproken niet zo vaak. Als je een slechte adem hebt, merken anderen dit meestal eerder. Maar nu je vaker een mondkapje draagt, heb je zelf ook door dat je adem niet altijd fris en fruitig ruikt. Gelukkig kun je daar wat aan doen met deze handige tips!

Een mondkapje en je ademhaling

Krijg jij het ook snel wat benauwd als je een mondmasker draagt? Niet zo gek, want we zijn niet gewend om iets over onze mond en neus te dragen en dat kan een benauwd en gespannen gevoel geven. Onbewust gaan we daardoor met een mondkapje op anders ademhalen en dat veroorzaakt deels dat benauwde gevoel. Let daarom bewust op je ademhaling en blijf zo ontspannen mogelijk.

Maar ja, als je ademhaalt in je mondkapje confronteer je jezelf wel met de geur van je adem. En die is niet altijd even fijn. Je draagt het mondkapje om anderen te beschermen tegen de druppeltjes in je ademhaling. Maar hoe bescherm je jezelf tegen je niet zo frisse adem?

8 tips bij een slechte adem

Heb je een slechte adem en heb je hier last van bij het dragen van een mondkapje? Pak dan de oorzaak van dit probleem aan. Deze zit meestal in je mond. De oplossing is dan ook simpel: zorg voor een goede mondhygiëne. En dat doe je zo:

  1. Poets twee keer per dag je tanden.
  2. Vervang je tandenborstel elke drie maanden. Een oude tandenborstel zit vol met bacteriën en kan daardoor voor een slechte adem zorgen.
  3. Reinig ook de ruimtes tussen je tanden met bijvoorbeeld een tandenstoker of ragertje.
  4. Vergeet ook niet om je tong te poetsen. Bacteriën zitten hier namelijk graag op. Dit kan gewoon met je tandenborstel of gebruik een speciale tongschraper.
  5. Gebruik een mondspoeling, zoals deze Kruidvat Ultradent Pro12 Mondspoeling. Het mondwater remt de bacteriegroei in je mondholte en zorgt zo voor een frisse adem.

Verder speelt ook je voeding een rol bij een (tijdelijk) slechte adem. Hou daarom deze tips in gedachten als je een mondkapje moet dragen:

  1. Eet niet net voordat je een mondmasker opzet knoflook, uien of sterke kruiden. Ook is het beter om die sigaret en dat glaasje wijn te laten staan. Deze zorgen namelijk voor een tijdelijk onfrisse adem.
  2. Drink voldoende water. Als je mond droog is, kan dit voor een slechte adem zorgen. Hou je mond daarom goed vochtig door genoeg te drinken.
  3. Neem net voordat je het mondkapje opzet een verfrissend kauwgompje. CB12 Boost Kauwgom heeft een frisse muntsmaak en voorkomt een slechte adem. Hiermee hou je het wel even vol.

Een slechte adem kan ook veroorzaakt worden door mondproblemen zoals ontstoken tandvlees of een ontstoken tand. Vraag in dat geval je tandarts of mondhygiënist om advies.

Ben jij benieuwd naar ons hele mondverzorging assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Welke haarborstel past bij jouw haar?
close

Next

Welke haarborstel heb je nodig voor krullend ...