BLOG Kruidvat

Bloedend tandvlees na het poetsen? Lees deze tips

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 03/03/2020
Header

Wat te doen bij bloedend tandvlees

Het is belangrijk om iedere dag alle tandplak van je tanden en kiezen te verwijderen. De bacteriën in de tandplak zorgen er anders voor dat je tandvlees ontstoken raakt. En dat merk je tijdens het poetsen. Je tandvlees bloedt dan namelijk. Hier lees je wat je dan moet doen.

Waarom bloedt je tandvlees na het poetsen?

Gezond tandvlees is lichtroze en zit mooi strak om je gebit heen. En nog belangrijker: gezond tandvlees bloedt niet. Als je tandvlees bloedt, is het hoogstwaarschijnlijk ontstoken. Dit komt door de bacteriën in tandplak. Als deze te lang op je tanden en kiezen blijven zitten, kunnen ze een tandvleesontsteking veroorzaken.

Hoe hou je je tandvlees gezond?

Om een ontsteking te voorkomen, is het belangrijk je tandvlees gezond te houden. Dit doe je door elke dag met aandacht je tanden te reinigen en te zorgen voor een goede poetsroutine. Deze tips van het Ivoren Kruis helpen je hierbij:

  • Poets twee keer per dag minimaal twee minuten je tanden met veel aandacht.
  • Poets je tanden met een elektrische tandenborstel. Deze helpt bij goed gebruik je mond beter gezond te houden dan een handtandenborstel.
  • Flos een keer per dag de ruimtes tussen je tanden en kiezen.
  • Gebruik een tandpasta voor gezond tandvlees, bijvoorbeeld een met tinfluoride.
  • Blijft je tandvlees bloeden? Plan dan een afspraak in bij je tandarts of mondhygiënist.

De beste producten bij bloedend tandvlees

Bloedt je tandvlees tijdens het poetsen van je tanden? Bescherm het dan tijdens het poetsen met de juiste producten. Probeer bijvoorbeeld de Oral-B Pro2 elektrische tandenborstel met zichtbare druksensor.

Sfeerbeeld_round_
Sfeerbeeld - bloedend tandvlees -

Deze beschermt je tandvlees, verwijdert tandplak en waarschuwt je als je te hard poetst om je tandvlees te beschermen. Dankzij de professionele 2 minuten-timer weet je precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt.

Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Original tandpasta helpt je je tandvlees te beschermen en je verzwakte tandglazuur te herstellen. De tandpasta voor gevoelige tanden heeft daarnaast een antibacteriële werking. Om je mondverzorgingsroutine compleet te maken, flos je je tanden een keer per week met Oral-B Essential Floss. Dit flossdraad reinigt je tanden op plekken waar je tandenborstel niet bij komt en verwijdert hier tandplak.

Zo hou je je mond én tandvlees gezond!

close

Previous

Tien redenen om te beginnen met elektrisch ta...
close

Next

Je huid verpesten? Check snel of jij dit doet...