BLOG Kruidvat

5 tips voor het verzorgen van droge handen

Header_

Heel veel mensen hebben last van droge handen. Zeker nu we allemaal vaker dan ooit onze handen wassen. Heb je daardoor last van droge, gebarsten of geïrriteerde handen? Dan is het goede nieuws dat dit in de meeste gevallen makkelijk te verhelpen is. Ontdek snel onze vijf tips!

1. Was je handen met warm, maar niet met heet water

Heet water voelt heerlijk aan op je handen, zeker als het buiten koud is. Maar als je je handen met heet water wast, worden de natuurlijke oliën van je huid verwijderd waardoor je handen droog kunnen worden. Dus ga de volgende keer dat je je handen wast voor een paar graden minder.

2. Hydrateer je handen regelmatig

Droge handen zijn vaak het gevolg van een gebrek aan hydratatie. Breng daarom regelmatig een dikke, rijke handcrème aan. Gebruik altijd een hydraterende crème nadat je je handen hebt gewassen. Zo houd je het vocht in je huid vast. Vermijd hierbij wel crèmes met veel parfum.

3. Draag handschoenen

Als je in een omgeving werkt waar je je handen vaak moet onderdompelen in water, is het een goed idee om altijd rubberen handschoenen te gebruiken zodat de natuurlijke oliën van de huid niet worden aangetast. Behaaglijke handschoenen houden je in de winter niet alleen lekker warm, maar zorgen er ook voor dat je handen minder snel uitdrogen als het buiten koud en droog is.

Sfeerbeeld

4. Laat ‘s nachts een product inwerken

De meeste mensen hebben ‘s avonds een beautyroutine voor hun gezicht. Maar je handen verdienen ook wel wat aandacht. Doe een dikke laag crème of zalf op je handen voordat je naar bed gaat, zodat de formule goed in kan werken terwijl je slaapt. Als je niet wilt dat je lakens vies worden, dan kun je handschoenen of sokken gebruiken om dat te voorkomen.

5. Let op de ingrediënten van handcrèmes

Handcrèmes bevatten ingrediënten die je huid afsluiten en ingrediënten die je huid verzachten. Deze ingrediënten werken samen om het vocht in je huid vast te houden. Ga op zoek naar crèmes met vitamine E, natuurlijke oliën en karitéboter voor zachte, gehydrateerde handen, en naar producten met glycerine om het natuurlijke beschermlaagje van je huid gezond en sterk te houden.

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment handcrèmes? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

4 tips voor het scheren van moeilijk bereikba...
close

Next

Checklist: een snelle en uitgebreide schoonma...