Kruidvat Blog

Wat te doen tegen een vette huid

Vette huid

Tips van experts en de beste producten voor een vette huid

Vet irritant! Denk jij dat ook altijd over je vette, glimmende, onzuivere en overactieve huid? Hoe ga je ermee om? We hebben de tips van experts en de beste producten voor een vette huid op een rij gezet.

Maar eerst: waardoor krijg je een vette huid?

Stop jezelf de schuld te geven. Het ligt niet aan wat je eet of doet. Een vette huid is puur genetisch. Wel kunnen sommige situaties en producten de overproductie van talg en oliën verergeren. Zoals je menstruatie, stress of producten die minder goed bij je huidtype passen.

Hoe ga je het best om met een vette huid?

Welke verzorgingsproducten zijn geschikt voor je vette huid en wat kun je wel en beter niet doen?

De beste reiniging voor je vette huid

Misschien heb je de neiging je vette huid voortdurend flink te scrubben. Niet doen! Te veel reinigen maakt je huid droog, waardoor ze als reactie juist meer talg gaat produceren en je huid nog vetter wordt. Qua reinigingsproduct is een cleanser op oliebasis het beste voor je vette huid, hoe gek het ook klinkt. De olie in het product trekt het overtollige vet van je huid als een magneet aan. Zie je een cleanser op oliebasis niet zitten? Dan is de olievrije Bioré Diepe Poriecleanser met Houtskool heel geschikt voor je. Probeer eventueel vóór je cleanser micellair water, bijvoorbeeld Garnier Skin Active Pure Active Micellair Water. Hiermee verwijder je make-up en vuil, zonder je huid te dehydrateren.

Gebruik exfoliators en maskertjes tegen je vette huid

Gebruik twee tot drie keer per week een zachte exfoliator of peeling om je huid te zuiveren en dode huidcellen te verwijderen. Speciaal voor de vette huid is Bioré Porieverkleinende Scrub met Houtskool heel geschikt. Ook een diepreinigend masker ongeveer eenmaal per week, doet wonderen. Neem bijvoorbeeld een masker met tea tree zoals het Montagne Jeunesse 7th Heaven Tea Tree Gezichtsmasker, dat supergoed werkt tegen de bacteriën die puistjes veroorzaken. Als het warm is, produceert je vette huid vaak nog meer talg. Stop je masker dan eerst even in de koelkast voor een extra verkoelend, zuiverend effect.

Groene kleimasker

Gebruik een lichte, hydraterende crème voor je vette huid

Bij een vette huid denken veel mensen dat hydratatie niet nodig is. Maar dat is niet waar! Doe je huid niet tekort door de hydraterende crème over te slaan. Na het reinigen kan je huid droog worden en als reactie juist meer talg produceren. De truc is een lichte, hydraterende crème te kiezen die goed bij jouw vette huid past. Een lichte, matterende formule is heel geschikt. Een dikke, crèmeachtige formule is te zwaar voor jouw huid en zal je poriën verstoppen. Gebruik elke morgen en avond een lichte, hydraterende crème, juist om de talgproductie te remmen en je huid soepel te houden. Wij vinden bijvoorbeeld Biodermal Vette & Gemengde Huid Crème heel fijn.

Welke make-up voor je vette huid?

Bij het kiezen van je make-up voor je vette huid kan je het beste gaan voor matterende producten. Deze gaan het glimmen van je huid tegen. Begin met een primer die je make-up lang op z’n plaats zal houden. Als foundation kies je het beste een lichte, olievrije formule, speciaal voor een onzuivere huid. Over je foundation kan je een licht poeder gebruiken. Doet het poeder er niet te dik op, want dan kunnen je poriën verstoppen. Catrice heeft een hele lijn make-up voor de vette huid ontwikkeld: de All Matt Plus-collectie. Blotting paper in je tas Handig om altijd bij je te hebben is blotting paper, bijvoorbeeld Catrice All Matt Anti-Shine Paper. Daarmee kan je overtollig vet en glimmen gedurende de dag onder controle houden. Wordt je foundation in de loop van de dag toch minder mooi, dep hem dan met een vochtige make-upsponsje terug op zijn plaats.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

9 tips tegen puistjes en oneffenheden
close

Next Article

De betaalbare gezichtsverzorging voor de gevo...