Kruidvat Blog

Wat is karitéboter?

header 4

Je hebt vast al weleens van karitéboter of shea gehoord. Maar weet je waar deze vandaan komt? En waar je het voor kan gebruiken en wat de voordelen zijn? Karitéboter hydrateert je huid. Maar wist je dat deze boter ook de huidveroudering vertraagt? Hier ontdek je alles over deze geheel natuurlijke superfood voor je huid.

Onze tip: Een droge huid heeft een diepe verzorging nodig. Kruidvat Vanilla & Shea Butter Body OIl verzorgt je huid en heeft een heerlijke vanillegeur. Deze huidolie is geschikt voor een droge tot zeer droge huid.

Wat is karitéboter?

Karitéboter is een (je raadt het al) dikke, boterachtige substantie die afkomstig is van de noot van de Afrikaanse karitéboom. De noot zit van nature vol met:

  • Vitamine A, een krachtige antioxidant
  • Vitamine E, dat de veroudering van de huidcellen vertraagt
  • Vitamine F, goed voor de vernieuwing van je huid en je haar

Shea butter beschermt ook tegen de schadelijke effecten van de zon. Karitéboter wordt al eeuwenlang medicinaal gebruikt. Dankzij de vochtinbrengende eigenschappen is het ook in vele cosmeticaproducten te vinden.

  • Bescherming tegen de zon: Karitéboter biedt bescherming tegen uv-stralen dankzij de SPF 6 beschermingsfactor. De boter bevat vitamine E, dat schade door zonnestralen aantoonbaar helpt voorkomen. Let op: We raden je aan niet alleen op karitéboter te vertrouwen. Gebruik ook een zonnebrandcrèmes als je de zon in gaat.
  • Veelzijdig: Karitéboter kan in allerlei producten worden verwerkt, van lippenbalsem tot lichaamsolie. Zie onze favorieten hieronder! In sommige delen van de wereld wordt het product zelfs gegeten. Maar het is nog niet helemaal duidelijk of dat goed of slecht voor je is. Uit sommige onderzoeken is namelijk gebleken dat het de spijsvertering kan verstoren. We raden je aan een arts te raadplegen voordat je daaraan begint.
  • Natuurlijk en goedkoop: Je kunt rauwe karitéboter voor bijna niets kopen en de producten waar shea butter in zit, zijn over het algemeen ook helemaal niet duur.

Waar gebruik je karitéboter voor?

Je kunt karitéboter onbewerkt kopen en gebruiken als lippenbalsem, oogcrème, body butter, verzachtende huidcrème en nog veel meer! Als je liever niet zelf aan het mengen slaat, helpt Kruidvat je uit de brand: we hebben een heel assortiment crèmes, maskers, lichaamsoliën en douchegels met karitéboter voor al je behoeftes op beautygebied. Hieronder vind je een paar van onze favorieten …

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Is arganolie goed voor de huid van je gezicht...
close

Next

5 manieren om kokosolie te gebruiken voor gla...