Kruidvat Blog

Tips bij vallen en droge plekjes

Ontdek de nieuwe A.Vogel Junior crèmes

Opgroeien is één grote ontdekkingsreis. Het begint met voor het eerst kunnen omdraaien, daarna de eerste stapjes, later leren ze fietsen en dan komt er een moment dat ze meer buiten gaan spelen. Voor het eerst van de glijbaan, klimmen op het klimrek en schommelen. Dat gebeurt vaak met vallen en opstaan. Ze komen thuis met een blauwe plek, schrale plekjes of met vieze kleding. Het hoort er allemaal bij. De nieuwe crèmes van A. Vogel helpen hierbij.

Vallen en weer opstaan

Wist je dat ongeveer de helft van de kinderen zich dagelijks tot een keer per week valt of stoot?* Het begint al als ze leren kruipen of misschien zelfs gelijk lopen. Voordat ze een beetje door hebben hoe ze hun evenwicht kunnen bewaren zijn ze al een aantal keren gevallen.

Natuurlijk zie je liever niet dat je kind een blauwe plek of pijn heeft, maar vallen heeft ergens ook een functie. Je kindje leert zichzelf opvangen en ontdekt hoe hij of zij het de volgende keer beter kan doen. Is je kindje gevallen? Dan kun je dit doen:

  1. Koel de plek zo snel mogelijk na de val onder lauw, zacht stromend water of met een cold pack die je in een schone theedoek hebt gewikkeld.

2. A. Vogel Junior vallen en stoten creme met arnica helpt bij de verzorging van de blauw verkleurde huid als gevolg van vallen en stoten. De crème bevordert de doorbloeding en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Probeer daarnaast een zo veilig mogelijke omgeving voor je kind te creëren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat kasten vastzitten aan de muur, zodat ze niet omvallen als je kindje erop klimt.

Droge, schrale huid bij kinderen

Als je kind dan vies van het spelen thuiskomt, is het natuurlijk net zo gemakkelijk om ze direct onder de douche te zetten. Dan houd je in ieder geval de rest van het huis schoon. Heel begrijpelijk, let alleen wel op hoe vaak je kindje doucht en hoe warm. Te lang en te warm douchen kan de kinderhuid uitdrogen.

Eén op de drie kinderen heeft dagelijks tot een keer per week te maken met een droge huid en een derde vindt dit hinderlijk tot zeer hinderlijk*. Onderstaande tips helpen bij een droge kinderhuid en droge plekjes:

  1. Doe je kind niet te vaak in bad of douche je kindje niet te lang.
  2. Gebruik lauwwarm water en niet te veel zeep tijdens het douchen of badderen.
  3. A. Vogel Junior vallen en stoten creme verzacht de droge, schrale huid en helpt de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Doe samen met je kind deze leuke Speurtocht van A Vogel en ga samen op zoeken naar bloemen en dieren in de natuur.

*Bron: marketonderzoek Panelwizard 2020 onder moeders met kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar (N=1104)

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Roos: alles over een schilferige hoofdhuid
close

Next Article

3 creatieve, simpele haarstijlen met slechts ...