Kruidvat Blog

Tips bij vallen en droge plekjes

Ontdek de nieuwe A.Vogel Junior crèmes

Opgroeien is één grote ontdekkingsreis. Het begint met voor het eerst kunnen omdraaien, daarna de eerste stapjes, later leren ze fietsen en dan komt er een moment dat ze meer buitenspelen. Voor het eerst van de glijbaan, klimmen op het klimrek en schommelen. Dat gebeurt vaak met vallen en opstaan. Ze komen thuis met een blauw verkleurde huid, schrale plekjes of met vieze kleding.

Vallen en weer opstaan

Wist je dat ongeveer de helft van de kinderen zich dagelijks tot 1 keer per week valt of zich stoot?* Het begint al als ze leren kruipen of misschien zelfs gelijk lopen. Voordat ze een beetje door hebben hoe ze hun evenwicht kunnen bewaren zijn ze al een aantal keren gevallen. Gelukkig heeft vallen ook een functie. Je kindje leert zichzelf opvangen en ontdekt hoe hij het de volgende keer beter kan doen. Naast de tip om een veilige omgeving te creëren hebben we 2 tips voor als je kind is gevallen.

  1. Koel de plek zo snel mogelijk na de val onder lauw, zacht stromend water of met een cold pack die je in een schone theedoek hebt gewikkeld
  2. A. Vogel Junior vallen en stoten creme met arnica helpt bij de verzorging van de blauw verkleurde huid als gevolg van vallen en stoten. Het bevordert de doorbloeding en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Droge, schrale huid bij kinderen

Als je kind dan vies van het spelen thuis komt, is het natuurlijk net zo gemakkelijk om ze direct onder de douche te zetten. Dan houd je in ieder geval de rest van het huis schoon. Heel begrijpelijk, let alleen wel op hoe vaak je kindje doucht en hoe warm. Te lang en te warm douchen kan de kinderhuid uitdrogen. 1 op de 3 kinderen heeft dagelijks tot 1 keer per week te maken met een droge huid*. Onderstaande tips helpen bij een droge kinderhuid.

  1. Doe je kind niet te vaak in bad of douche je kindje niet te lang.
  2. Gebruik lauwwarm water en niet te veel zeep tijdens het douchen of badderen.
  3. A.Vogel Junior Droge plekjes crème verzacht de droge, schrale huid en helpt de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

*Bron: marketonderzoek Panelwizard 2020 onder moeders met kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar (N=1104)

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Roos: alles over een schilferige hoofdhuid
close

Next

3 creatieve, simpele haarstijlen met slechts ...