Kruidvat Blog

Tea tree olie, het wondermiddel voor je huid!

Tea Tree

De wonderlijke werking van tea tree olie

Ken jij Tea Tree olie al? Een onzuivere huid, puistjes, bacteriën, schimmelinfecties en zelfs roos. Tea tree olie helpt en schijnt een wonderlijke werking te hebben. Maar is dat ook echt zo? We hebben het voor je uitgezocht.

Waar komt tea tree olie vandaan?

Tea tree olie is een natuurlijk product. Het wordt gemaakt van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia. Voor de oorsprong gaan we even terug in de tijd. De plant werd namelijk vroeger door de Aboriginals gebruikt. Als de oorspronkelijke inwoners van Australië last hadden van een beschadigde of geïrriteerde huid, wreven ze er met de bladeren van de Melaleuca Alternifolia over. Later leerden ze een ontdekkingsreiziger thee van de bladeren te zetten. Zo ontstond de naam tea tree. Toen de bladeren mee naar Europa werden genomen, werden ze enorm populair. Met de huidige opkomst van natuurlijke producten, is ook tea tree weer terug.

Waar gebruik je tea tree olie voor?

Tea tree heeft een bacteriedodende en antiseptische werking. Zie het als een natuurlijke desinfecteergel. Met tea tree desinfecteer je bijvoorbeeld een wondje op natuurlijke wijze. En nog een voordeel: het prikt niet! Helemaal puur natuur dus. Maar je kunt tea tree olie voor nog veel meer gebruiken:

  • Puistjes, acne en mee-eters. Pak een wattenstaafje en doe er wat olie op. Stip een puistje of onzuiverheid kort aan. De volgende dag zie je al resultaat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Kruidvat Originals Tea Tree Behandelingsolie. Ook kun je je gezicht stomen. Neem een kom of teiltje met heet water en doe hier een paar druppels tea tree olie in. Goed voor je huid en luchtwegen!
  • Schimmels en ontstekingen. Maak een voetenbadje of zitbad en voeg hier enkele druppels tea tree olie aan toe. Ideaal bij voetschimmel, nagelbedontstekingen, blaasontsteking en vaginale schimmelinfecties.
  • Roos en een schilferige hoofdhuid. Voeg een paar druppels olie toe aan je shampoo. Was je haar zoals je normaal doet en je hoofdhuid wordt direct behandeld door dit wondermiddel. Het versterkt je haar en helpt ook bij het voorkomen van hoofdluis.
  • Spierpijn. Laat het bad vollopen met heerlijk, warm water en doe hier enkele druppels tea tree olie in. Het verlicht spierpijn en reumatische pijnen.
  • Eczeem. Voeg enkele druppels tea tree olie toe aan je eigen verzorgende crème of aan een heerlijk, warm bad. Het verlicht jeuk en gaat huidaandoeningen tegen.
Tea Tree flesjes

Producten met tea tree olie voor je onzuivere huid

Er zijn diverse producten met tea tree olie, speciaal voor je onzuivere huid. Puistjes en mee-eters, pas maar op! Voor je dagelijkse gezichtsreiniging raden we je Kruidvat Originals Tea Tree Wasgel en Kruidvat Originals Tea Tree Reinigingslotion aan. Voor een extra dieptereiniging kun je je gezicht 1 à 2 maal per week scrubben met Kruidvat Originals Tea Tree Scrubcrème. Na de scrubbeurt voelt je gezicht heerlijk zacht en glad aan! Gebruik verder als dagelijkse verzorging een crème met tea tree zoals Kruidvat Originals Huidzuiverend Dag & Nachtcrème.

Let op! Eerst testen

Een echt wondermiddel dus. Maar let wel op, bij sommigen mensen reageert de huid minder goed op de milde essentiële olie. Zo kun je na gebruik bijvoorbeeld last krijgen van een branderige huid. Test tea tree olie daarom eerst altijd. Stip een klein plekje op je huid aan en zie wat er gebeurt. Wordt je huid rood of branderig? Gebruik de olie dan niet.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Kruidvat K3 verzorgingsproducten – Wat vinden...
close

Next Article

Gezichtsverzorging – Beautygeheimen van...