BLOG Kruidvat

6 tips tegen pluizig haar in de herfst

Pluisvrij haar? Yes, het kan!

Is jouw haar in de herfst ook altijd droog en pluizig? Niet zo gek, want het weer slaat om, de wind trekt aan en het regent vaker. En daar reageert je haar op. Het wordt droger en dat zorgt ervoor dat het sneller pluist. Maar daar kun je wat aan doen! Met deze 6 tips en tricks tover je jouw haar in no-time om tot een stralende look!

Tip 1: Spoel je haar na met koud water
Als je het helemaal goed wilt doen, spoel je je haren na het wassen af met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben en heb je minder kans op pluis.

Tip 2: Gebruik voedende producten
Als je haar snel droog of pluizig is, is het belangrijk om het te verzorgen met voedende en hydraterende haarproducten. De Andrélon Oil & Care lijn is verrijkt met diverse oliën, zoals Marokkaanse Arganolie. De olie wordt snel in je haar opgenomen, wat helpt bij het glad en pluisvrij maken van jouw lokken.

Tip 3: Gebruik een haarmasker
Om je haar optimaal te verzorgen gebruik je na je conditioner nog een haarmasker. De Andrélon Oil & Care lijn heefteen 1-Minuut Masker dat zorgt voor een intense voeding, waardoor jouw lokken minder pluizen. De Oil & Care Voedende Crème is de ideale aanvulling op deze routine. De crème helpt je haar minder pluizig te worden.

Tip 4: Bescherm je haar tegen hitte
Gebruik je een föhn, krultang of stijltang om je haar in model te brengen? Bescherm je haar dan goed tegen de hitte van deze stylingtools. Een Heat Protect Spray beschermt je lokken tegen de hitte van de stylingtools tot wel 230 °C.

Tip 5: Gebruik een kam met grove tanden
Gebruik een kam met tanden die ver uit elkaar staan. Perfect om je haar klitvrij te maken, zonder dat het extra gaat pluizen.

Tip 6: Haarspray
Gebruik je toch liever een haarborstel? Kies dan een houten borstel. Spray wat hairspray op je haar of borstel om pluis geen kans te geven.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Zo verberg je donkere kringen en wallen
close

Next

Wat vinden bloggers van Benzac gel?