BLOG Kruidvat

Met deze 5 tips verzorg je je kroeshaar als een pro

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 07/09/2020
Header_Met deze 5 tips verzorg je je kroeshaar als een pro

Hoe verzorg je kroeshaar?

Ben jij gezegend met een bos kleine, dichte krulletjes? Lucky you! Maar die verzorging blijft lastig, hè? Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd. Met deze 5 tips verzorg je je kroeshaar namelijk als een pro en ziet het er elke dag prachtig uit.

De uitdagingen van kroeshaar

Vind jij het ook moeilijk om je kroeshaar in model te brengen? Voelt het vaak droog aan en wordt het één grote pluizenbol? Troost je, je bent niet de enige met deze problemen. Dit is namelijk een aantal van de uitdagingen die je met kroeshaar tegenkomt.

Een groot deel van deze problemen wordt veroorzaakt door een tekort aan vocht. De textuur van kroeshaar heeft namelijk moeite om vocht vast te houden. Hierdoor voelt het snel droog en ruw aan. Ook is droog kroeshaar kwetsbaar en breekt het snel af, zeker als je je haar stylet met warme stylingtools.

De beste verzorging voor kroeshaar

Ga jij, net als wij, uitdagingen niet uit de weg? Check dan snel deze tips voor het verzorgen van je kroeshaar:

    • Was je haar één keer per week met een shampoo speciaal voor kroeshaar. Gebruik bijvoorbeeld de Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo. Deze vermindert haarbreuk en zorgt voor gezonde krullen. Vergeet daarnaast ook niet de conditioner uit deze lijn te gebruiken. Een conditioner maakt je haar makkelijk doorkambaar en legt een beschermlaagje om je krullen waardoor ze vocht beter vasthouden.
    • Was je haar met koud water. Warm water droogt je lokken namelijk uit. Dus hoe verleidelijk die warme douche ook is, voor je haar is een paar graden kouder toch echt beter.
    • Borstel je haar alleen als het nat of vochtig is. Als het al opgedroogd is, weet je zeker dat het gaat pluizen. In deze blog ontdek je welke haarborstels geschikt zijn voor krullend haar.
sfeerbeeld - Met deze 5 tips verzorg je je kroeshaar als een pro
  • Zorg voor een goede hydratatie van je haar. Kroeshaar smeekt namelijk om meer vocht. Een haarolie mag dan ook niet in je verzorgingsroutine ontbreken. Olie houdt het vocht vast en zorgt ervoor dat je krullen mooier in model blijven. Ga bijvoorbeeld voor Yari 100% Natural Argan Oil of Secret d'Afrique Jamaican Black Castor Oil.
  • Laat die föhn en stylingtool maar in het kastje liggen. De hitte droogt je haar namelijk uit. Laat je kroeshaar aan de lucht drogen en style het zo min mogelijk. Wil je je haar in model brengen? Gebruik dan Organic Root Stimulator Olive Oil Edge Control. De formule houdt je krullen in toom en voegt glans en vocht toe. Win-win dus!

Ben jij benieuwd naar ons hele haarverzorging assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

Back to work! Dit zijn de beste tools voor ee...
close

Next

De 5 beste tips tegen droge benen