BLOG Kruidvat

Haarmasker gebruiken? Dit doet het voor je haar

Leestijd: 6 minuten
Geplaatst op: 12/09/2022

Haarmasker gebruiken? Dit doet het voor je haar

Kan jouw haar wel een boost gebruiken? Verwen het dan met een haarmasker. Hier vertellen we je over de voordelen van een masker voor je haar en hoe je het precies gebruikt.

Waarom is het goed om een haarmasker te gebruiken?

Je lokken worden dagelijks blootgesteld aan allerlei schadelijke invloeden van buitenaf. Denk aan zonlicht, wind, water en vuil. Het kan dus zeker geen kwaad om je haar regelmatig even te verwennen met een haarmasker. Je zal merken dat je haar meer gaat stralen en glanzen. Een maskertje voedt je haar namelijk intensief en helpt daarmee bij beschadigd, droog of dof haar.

Je kan natuurlijk alleen een haarmasker gebruiken als je haar daar om vraagt, maar het is ook goed om een of twee keer in de maand een beautymomentje in te plannen en je haar zo regelmatig te verwennen.

Wat doet een masker voor je haar?

Heb je je haar verwend met een maskertje? Dan zal je merken dat je lokken gladder aanvoelen en meer glanzen. Dit komt omdat er een laagje op je haar is aangebracht. Dit laagje laat je haar glanzen en beschermt het tegen invloeden van buitenaf. Droog en style je je haar regelmatig met stylingtools? Of verf je het regelmatig? Dan is het zeker geen overbodige luxe om geregeld een haarmasker te gebruiken.

Doet een conditioner niet hetzelfde als een haarmasker?

Gebruik jij na je shampoo altijd een conditioner? Heel goed! Maar een conditioner doet niet hetzelfde als een masker. Een haarmasker bevat namelijk minder water en de werkzame stoffen zijn daarom geconcentreerder dan in een conditioner. Daarnaast bevat een masker ook meer voedingsstoffen. In de Curly Girl methode kennen ze de deep conditioner. Voor een goede verzorging van je krullen, vervang je een keer in de twee weken je conditioner door een haarmasker. Heb je geen krullen? Ook dan is dit een goede manier om je haar extra te verzorgen.

Hoe vaak moet je een masker in je haar doen?

Het is niet nodig om na elke wasbeurt een haarmasker te gebruiken. Een conditioner is dan geschikter. Als je haar veel blootgesteld wordt aan de warmte van stylingtools en invloeden van buitenaf, is het verstandig om twee keer per maand een haarmasker te gebruiken. In de zomer raden we zelfs één keer per week aan. Je haar heeft het dan namelijk zwaar door het zonlicht en chloor- en zeewater. Neem op vakantie daarom ook altijd een paar haarmaskertjes mee in je koffer.

Hoe moet je een haarmasker gebruiken?

Een masker in je haar aanbrengen is heel simpel. Sommige maskertjes breng je aan op nat haar, andere op (handdoek)droog haar.

Op nat haar:

  • Was je haar met shampoo.
  • Smeer het masker in de lengtes van je haar en wrijf het in de punten. Voorkom dat je het masker op je hoofdhuid smeert, hier wordt ze erg vet van.
  • Laat het masker enkele minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat het je haar extra voedt en verzorgt.
  • Spoel het masker goed uit.

Op (handdoek)droog haar:

  • Was je haar met shampoo.
  • Maak je haar na het douchen handdoekdroog.
  • Smeer het masker in de lengtes van je haar en wrijf het in de punten. Voorkom dat je het masker op je hoofdhuid smeert, hier wordt ze erg vet van.
  • Wikkel je haar in een handdoek. Door de warmte doet het haarmasker dan nog beter zijn werk.
  • Laat het masker 5 minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat het je haar extra voedt en verzorgt.
  • Spoel het masker goed uit. Gebruik je een leave-in haarmasker? Dan is uitspoelen niet nodig.

Tip: Heb je weinig tijd en wil je je haar snel een boost geven? Gebruik dan het Kruidvat Keratin Hair Repair 1 Minuut Haarmasker.

Wat is het beste haar masker?

Ben jij overtuigd van de kracht van een masker voor je haar? Dan vraag je je nu waarschijnlijk af wat een goed haarmasker is. Het belangrijkste is dat een haarmasker bij je haartype past. Zo zijn er bijvoorbeeld maskers voor droog haar, maar ook haarmaskers voor krullend haar. We hebben een aantal goede maskers voor je verzameld:

En er is meer! In onze webshop vind je nog veel meer goede haarmaskers. Neem dus snel een kijkje in ons complete assortiment en laat je haar genieten van de voordelen van een haarmasker.

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 12 september 2022

close

Previous

Zelfbruiner: snel en gemakkelijk een zongebru...
close

Next

Dun, futloos haar er dikker uit laten zien? H...