BLOG Kruidvat

Zes gezichtsverzorgingstips voor als het frisser wordt

gezichtsverzorgingstips

Zes gezichtsverzorgingstips voor jou!

Het koude en gure weer is niet altijd even lief voor je huid. Soms lijkt het alsof je gewone gezichtsverzorgers je huid niet genoeg voeden. Je gezicht kan droog en strak aanvoelen en soms krijg je zelfs last van rode vlekjes. Helaas duurt het nog even voordat de zon weer gaat schijnen en je gezicht minder te verduren krijgt. Daarom geven wij je de beste tips om je huid een boost te geven.

TIP 1. Pas je gezichtsverzorging aan

Net zoals je ook je zomergarderobe verruilt voor warmere outfits, pas je ook je huidverzorging aan. Ga deze winter eventueel langs bij een schoonheidsspecialiste voor advies op maat.

TIP 2. Gebruik een reinigingsolie voor je gezicht

Goede reiniging is de basis van een goede gezichtsverzorging. Omdat je huid droger is als het kouder wordt, kun je je gewone reiniger vervangen door een reinigingsolie. Die zorgt ervoor dat je vuil en make-up gemakkelijk van je gezicht af kunt halen. Na het wassen zal je gezicht zacht aanvoelen, zonder dat het vet blijft.

TIP 3. Deep-clean ‘s avonds

Op heel koude dagen heb je ‘s ochtends niet meer nodig dan een wattenschijfje en wat tonic om je gezicht te reinigen. ’s Avonds moet je wel altijd grondig reinigen, zodat je huid in de nacht kan herstellen.

TIP 4. Scrub dode huidcellen weg

Is je huid droog, dan is dit een teken dat je de dode huidcellen moet verwijderen door te scrubben. Een enzyme peeling is milder voor je gezicht en ‘eet’ dode huidcellen weg maar laat gezonde delen van je huid met rust.

gezichtverzorging douche

TIP 5. Laat je huid ‘s nachts werken

Zeker in de herfst en winter is het een goed idee om te investeren in een nachtcrème en een vochtinbrengend masker dat ’s nachts voor je aan de slag gaat.

TIP 6. Zorg voor de binnenkant

Geef je huid een extra boost via je voeding met extra antioxidanten en omega 3, 6, 7 en 9. Je vindt ze in onder andere noten en avocado. Sporten zorgt dan weer voor een goede bloedcirculatie in de huid waardoor die soepeler en zachter wordt.

Met deze 6 gezichtsverzorgingstips kom je stralend het gure weer door. Zeker met de juiste producten!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

5 tips voor een gladde, egale huid
close

Next

Zo verberg je donkere kringen en wallen