BLOG Kruidvat

Wallen onder je ogen? Check deze 4 tips!

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 21/11/2022

Zo pak je die wallen onder je ogen aan!

Ben je gisteravond net iets te laat naar bed gegaan omdat het wel erg gezellig was bij je vrienden of omdat je te lang die goede serie op Netflix hebt gekeken? Dan heb je nu waarschijnlijk een paar van die vervelende wallen onder je ogen. Gelukkig zijn er vijf simpele oplossingen waarmee ze als sneeuw voor de zon verdwijnen!

1- Crèmes bij wallen en donkere kringen

Als je last hebt van wallen en donkere kringen, dan vraagt de huid rondom je ogen om extra verzorging. Er zijn speciale crèmes die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Remescar Wallen & Donkere Kringen crème. Deze crème vermindert wallen en donkere kringen.

2 – Een bevroren eetlepel

Weet je dat het vanavond laat gaat worden? Leg dan alvast een eetlepel in je vriezer. Leg deze de volgende dag met de holle kant op je oog. Doe wel eerst een doekje tussen de lepel en je oog, anders is het te koud.

Vergeten een lepel in de vriezer te doen? Maak dan een washandje nat met wat koud water en leg dit even op je oog. De bloedvaten trekken door de kou samen en het vocht verdwijnt.

3 – Geef je ogen rust

Zorg voor me-time! Even lekker ontspannen is altijd goed, Zet een ontspannen muziekje op en trakteer je huid op een gezichtsmasker. Een schijfje komkommer op je ogen maak het helemaal af én verfrist je blik.

Geen komkommer in huis? Kamillethee kan ook! Zet eerst een lekker kopje thee voor jezelf en laat het zakje daarna afkoelen. Leg het theezakje vervolgens vijf minuten op je ene oog en daarna op je andere.

4 – Massage

Ook een gezichtsmassage is een goed idee.  Hierbij masseer je de onderkant van je wallen van binnen naar buiten. Zo stimuleer je de afvoer van afvalstoffen en verdwijnt het vocht onder je ogen.

Met deze tips zie je er in no time weer fris en stralend uit en ziet niemand dat je wat slaap gemist hebt. Wil je die wallen de volgende keer liever voorkomen? Zorg dan altijd voor voldoende nachtrust en zo min mogelijk stress en drink elke dag minimaal 1,5 liter water. De kans dat je dan wallen krijgt is een stuk kleiner.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Bindweefselmassage: hier kan het je bij helpe...
close

Next

Gezichtsverzorging: een must voor ieder huidt...