BLOG Kruidvat

Gezicht reinigen zoals bij de schoonheidsspecialiste

Read time: 3 minutes
Posted on: 18/05/2017

Gezicht reinigen zoals bij de schoonheidsspecialiste

Hoort het reinigen van je gezicht al bij jouw dagelijkse routine? Reinigen is het geheim van een mooie, schone huid. Daarom hebben we de hele reinigingsroutine onder de loep genomen. Lees even verder, dan ken je de gezichtsreinigingsroutine en –producten, zoals bij de schoonheidsspecialiste.

Dubbele kracht

Weet je wat het ultieme geheim is? Dubbele reiniging: eerst reinigen met een gezichtsreinigingsproduct en dan een lotion of gel gebruiken. Dit is de zachtste en meeste effectieve manier om ’s avonds make-up en het vuil van de dag van je gezicht af te halen. Vooral als je (make-up)producten met een SPF (Sun Protection Factor) gebruikt is de dubbele reiniging super belangrijk. Oogmake-up Verwijder altijd eerst je oogmake-up met een speciale reiniger. Door een speciaal product te gebruiken ontzie je onder andere je wimpers. Reinigingsolie of -melk Begin daarna met een gezichtsreinigingsproduct op basis van olie of een melk. Welke je kiest, hangt af van je huidtype. Dit leggen we je verderop uit. Met de reinigingsolie of –melk verwijder je eerst je make-up. Lotion Gebruik daarna een lotion of gel op waterbasis voor een dieptereiniging. Haal met een warm vochtig washandje alles van je gezicht en dep je gezicht droog. Je huid is nu helemaal klaar voor je nachtcrème.

Gezicht reinigen watje

Welk reinigingsproduct past bij jou?

Er zijn heel wat reinigingsproducten te krijgen. We snappen dat je soms door de bomen, of producten in dit geval, het bos niet meer ziet. Daarom hebben we de verschillende gezichtsreinigingsproducten op een rijtje gezet:

Gezicht reinigen mouse
  • Schuim Schuim is geschikt als je een vettige huid hebt, maar gebruik liever geen schuim bij een droge of gevoelige huid, want een schuim droogt je huid snel uit. Gebruik schuim op een vochtige huid. Schuim werkt langer dan andere reinigingsproducten en je hebt maar een kleine beetje nodig. Spoel het schuim goed af. Een fijn reinigingsschuim vinden wij Nivea Reinigingsmousse.
  • Gel & lotion Heb je een gevoelige huid, gebruik dan een gel of lotion, zoals Biodermal Facewash. Deze zijn zachter dan andere producten, maar geven geen diepe reiniging. Gebruik daarom eerst een reiniger op oliebasis en daarna de reinigingslotion of -gel. Breng de gel of lotion aan op een droge huid aan, doe wat water op je gezicht en haal daarna met een warm washand alle make-up en viezigheid weg.
  • Crème Crèmes zijn het populairst. Ze zijn makkelijk te gebruiken en geschikt voor de meeste huidtypen, ook voor de gecombineerde huid. Ze zijn zacht én verwijderen make-up effectief. Breng de reinigingscrème aan op een droge huid, masseer in en veeg je gezicht schoon met een warm vochtig washandje. Speciaal voor de droge en gevoelige huid is er bijvoorbeeld L’Oréal Delicate Flower Reinigingscrème.
  • Olie Een gezichtsreiniger met olie kan je droge huid nog droger maken. Maar als je last hebt van een vettige huid, raden we deze reinigingsproducten juist wel aan. Ze werken namelijk als een magneet: ze trekken overtollige olie aan en verwijderen deze. Breng de reinigingsolie, bijvoorbeeld Kruidvat Skin Science Cleansing Oil aan op een droge huid. De olie smelt je make-up weg. Masseer de olie even in en maak je gezicht schoon met een warm vochtig washandje.
  • Micellair water Micellair water zien we steeds vaker. Deze reinigt en hydrateert de huid. Het is zacht en daarom geschikt voor alle huidtypen. Drenk een wattenschijfje in micellair water, bijvoorbeeld Garnier Skin Micellair Water. Of gebruik doekjes met micellair water. De doekjes zijn ook handig voor onderweg.
  • Doekjes Reinigingsdoekjes hebben niet zo’n goede reputatie. Ze verwijderen make-up vaak niet goed. We raden ze dan ook niet aan voor dagelijks gebruik, maar als je een keer haast hebt, komen ze goed van pas. Leg een doekje even over je ogen en wrijf daarna zachtjes over je gezicht. Je kunt bijvoorbeeld Nivea Micellair 3-in-1 Doekjes gebruiken.

Tip: probeer verschillende producten uit en kijk welke reiniging het beste voor jou werkt. Ga wel altijd voor de dubbele, effectieve reiniging.  

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Top 5 hydraterende gezichtsverzorging
close

Next

Tips voor dun haar