BLOG Kruidvat

5 simpele oplossingen voor wallen onder je ogen

5-simpele-oplossingen-voor-wallen-onder-je-ogen-header

Zo pak je die wallen onder je ogen aan!

Ben je gisteravond net iets te laat naar bed gegaan en heb je niet voldoende slaap kunnen pakken? Dan heb je nu waarschijnlijk een paar van die vervelende wallen onder je ogen. Gelukkig zijn er vijf simpele oplossingen waarmee ze als sneeuw voor de zon verdwijnen!

1 – Aambeienzalf

Eén van de bekendste wondermiddeltjes tegen die vervelende zakjes onder je ogen is aambeienzalf. Door de zalf zwelt je huid een klein beetje op, waardoor de donkere kringen minder zichtbaar zijn.

2 – Een bevroren eetlepel

Weet je dat het vanavond laat gaat worden? Leg dan alvast een eetlepel in je vriezer. Leg deze de volgende dag met de holle kant op je oog. Doe wel eerst een doekje tussen de lepel en je oog, anders is het te koud.

Vergeten een lepel in de vriezer te doen? Maak dan een washandje nat met wat koud water en leg dit even op je oog. De bloedvaten trekken door de kou samen en het vocht verdwijnt.

3 – Komkommer

Wie kent deze klassieke truc tegen wallen niet? Een schijfje komkommer op je ogen laat de zwelling in no time verdwijnen en verfrist je blik. Wat wil je nog meer?

Geen komkommer in huis? Een schijfje aardappel werkt ook tegen wallen. Leg op elk oog een schijfje en laat dit 20 minuten liggen. De enzymen in de aardappel maken je huid lichter.

4 – Kamillethee

Koude theezakjes doen ook wonderen. Kamillethee werkt hiervoor het beste. Zet eerst een lekker kopje thee voor jezelf en laat het zakje daarna afkoelen. Leg het theezakje vervolgens vijf minuten op je oog.

5-simpele-oplossingen-voor-wallen-onder-je-ogen-sfeerbeeld

5 – Massage

Een heerlijke massage is zeker de makkelijkste en ook één van de fijnste oplossingen voor wallen. Hierbij masseer je de onderkant van je wallen van binnen naar buiten. Zo stimuleer je de afvoer van afvalstoffen en verdwijnt het vocht onder je ogen.

Met deze tips zie je er in no time weer fris en stralend uit en ziet niemand dat je wat slaap gemist hebt. Wil je die wallen de volgende keer liever voorkomen? Zorg dan altijd voor voldoende nachtrust en zo min mogelijk stress en drink elke dag minimaal 1,5 liter water. De kans dat je dan wallen krijgt is een stuk kleiner.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Tien redenen om te beginnen met elektrisch ta...
close

Next

Bloedend tandvlees na het poetsen? Lees deze ...