BLOG Kruidvat

Bindweefselmassage: hier kan het je bij helpen!

Leestijd: 7 minuten
Geplaatst op: 07/11/2022

Bindweefselmassage: hier kan het je bij helpen!

Wist je dat je de doorbloeding van je huid kunt verbeteren en je huid kunt verstevigen  door middel van een massage? Ja, het is echt zo. Een bindweefselmassage is goed voor je huid. Zo verbetert een bindweefselmassage een slecht doorbloede en/of verouderde huid. Maar wat is bindweefsel precies, waarom is zo’n massage nou zo goed voor je huid en wat zijn de resultaten op de lange termijn van een bindweefselmassage? Hier leggen we je het uit.

Wat is een bindweefselmassage?

Laten we beginnen bij het begin. Een bindweefselmassage richt zich op je bindweefsel. Bindweefsel is weefsel wat zich bevindt tussen je huid en je spieren. In het bindweefsel wordt onder andere hyaluronzuur aangemaakt. Het bindweefsel bevat ook veel bloedvaten. Deze voeren afvalstoffen af naar het lymfestelsel. Ook vormt bindweefsel een grote rol bij je wondgenezing. Bindweefsel heeft dus een erg belangrijke rol bij je gezondheid én je huidconditie.

Gespecialiseerde therapeuten kunnen door middel van bindweefselmassage je huid en het  bindweefsel prikkelen, waardoor de doorbloeding van je lichaam verbetert. Tijdens de massage worden langzame strijktechnieken gecombineerd met druktechnieken. Een bindweefselmassage werkt het beste in kuren. Elke massage richt zich op een specifiek gebied. De meeste bindweefselmassages worden op deze plekken uitgevoerd:

 • Bindweefselmassage voor je rug
 • Bindweefselmassage voor je buik
 • Bindweefselmassage voor je benen

Het effect van een bindweefselmassage

Heb je last van zware benen, of zijn de spieren in je rug stijf en kom je niet verder bij een fysio? Een bindweefselmassage ondersteunt een breed scala aan gezondheids- en schoonheidskwaaltjes. We zetten de belangrijkste voordelen van een bindweefselmassage voor je op een rijtje:

 • Verbetert je huidconditie, hierdoor wordt bijvoorbeeld acne ook vermindert
 • Verbetert je huidstructuur
 • Zorgt voor een stralende en frisse teint
 • Stimuleert de doorbloeding van je huid
 • Vermindert lijntjes en rimpels
 • Zorgt voor een betere opname van werkstoffen
 • Ondersteunt de aanmaak van nieuw collageen
 • Geeft je een strakkere huid
 • Verstevigt het bindweefsel (en/of botweefsel en spierweefsel)

Is een bindweefselmassage pijnlijk of gevaarlijk?

Dat een bindweefselmassage gevaarlijk zou zijn is een fabeltje, maar zo’n massage valt niet echt onder de noemer ontspannend. Na een massage kan je huid behoorlijk rood zijn en beurs of stijf aanvoelen. Dit komt omdat er met redelijk wat kracht op je huid wordt geduwd. Als je een beetje vermoeid bent na de massage is dat helemaal niet vreemd. Na twee dagen is het beurse gevoel gezakt en voel je meteen de voordelen van de massage.

Een bindweefselmassage voor je gezicht

Het masseren van je gezicht kan heel ontspannend zijn. Deze massage stimuleert de doorbloeding in je gezicht, vermindert vochtophopingen en geeft je huid een gezonde, stralende gloed.

Bindweefselmassage voor je gezicht: zo doe je dat

Geen zin, tijd of geld om naar een professional te gaan? Je kan, mits je het met beleid doet en jezelf goed voorbereid, jezelf een gezichtsmassage geven. We leggen in een paar korte stappen uit hoe je een bindweefselmassage bij je eigen gezicht doet:

 1. Zorg dat je huid gereinigd en droog is
 2. Pak je favoriete serum, olie of crème en breng een laagje aan op je gezicht
 3. Gebruik een roller of je vingers om je huid te masseren
 4. Werk van je kin via je kaak omhoog naar je oor
 5. Werk van het midden van je gezicht naar de buitenkant en van onder naar boven
 6. Wees niet bang om een beetje druk te zetten, maar doe jezelf geen pijn

Help je bindweefsel een handje met deze producten

Wil je je huid een handje helpen? Dan kan je een van deze producten eens proberen:

 • Bindweefselmassageroller of gezichtsroller: deze rollers helpen je om de diepere huid in je gezicht te stimuleren. Door deze stimulatie wordt je huid beter doorbloed.
 • Olay Collagen Peptide24 MAX oogcrème: deze oogcrème is verrijkt met collageenpeptiden die, in tegenstelling tot collageenmoleculen, in staat zijn tot tien lagen diep in het huidoppervlak door te dringen. Deze formule met vitamine B3 werkt snel en geeft je huid een diepgaande hydratatie die tot 24 uur lang aanhoudt, ze verzacht je huidtextuur en herstelt de beschermende barrière van je huid, voor een sterke en stralende huid.
 • Gebruik het L’Oréal Paris Revitalift Filler Anti-Rrimpel Serum. Dit serum vult fijne lijntjes, kraaienpootjes en rimpels op. Het serum met hyaluronzuur geeft je huid meer volume en stevigheid. Dit serum van L’Oréal Paris hydrateert en geeft je huid veerkracht. De 1,5% concentratie hyaluronzuur is het hoogste van alle L’Oréal Paris serums en daardoor een ware booster voor je huid.
 • Zoek je tegelijkertijd ook bescherming tegen de zon? Dan is de Nivea CELLular Hyaluron +Elasticity dagcrème jouw match. De lijn is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van je verouderde huid.
 • Voor iedereen die op zoek is naar een booster, dan is het Remescar Collageen Serum ideaal. Door de hoge concentratie retinol (0.25%) in het serum worden er maximale voordelen en resultaten behaald. Remescar Retinol is een serum dat de productie van collageen stimuleert zonder parfum.

Masseren voor een goede gezondheid en een rimpelvrij gezicht

Wil je meer weten over de voordelen van een bindweefselmassage of ben je op zoek naar een ander verzorgend product? Neem dan een kijkje in onze webshop of kom naar een van onze winkels.

*Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 07 november 2022

close

Previous

De voordeligste huidverzorgingsroutine met Kr...
close

Next

Wallen onder je ogen? Check deze 4 tips!