BLOG Kruidvat

Is jouw haar al summerproof?

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 11/06/2018
Andrelon zon

Bescherm je haar tegen de zon en zee

De zon, zee en het zwembad passen in het perfecte plaatje van de zomer. Helaas denkt je haar daar anders over. Het zoute water en de zonnestralen drogen je lokken uit. Zorg daarom ook in het zomerseizoen goed voor je haar. Met deze handige tips is je haar summerproof!

Tip 1: Stylingproducten met uv-filter

Niet alleen je huid, maar ook je haar moet beschermd worden tegen de schadelijke uv A- en uv B-stralen. Uv-stralen drogen je haar uit. Je lokken zien er dof en droog uit. Gebruik daarom in het zomerseizoen haarspray, gel en mousse met een uv-filter. Je herkent ze aan de letters ‘uv’ op de verpakking. Zo is je haar goed beschermd tegen de zon en behouden je lokken hun kleur en glans. Extra tip: Klaar om naar de zee of het zwembad te gaan? Spuit een uv-spray in je haar. De spray hydrateert, beschermt en verzorgt je haar.

Andrelon zon haarverzorging

Tip 2: Een frisse duik? Bereid je goed voor

Neem jij graag direct een frisse duik in zee? Neem even een paar minuutjes de tijd om je haar voor te bereiden. Het zoute water droogt je haar uit, maakt het stug en veroorzaakt klitten. Maak je haar daarom, voor je een duik neemt, nat met kraanwater. Breng hierna een beschermend serum aan. Dit laagje beschermt de haarschubben tegen het zout. Spoel je haar na het zwemmen zo snel mogelijk af. Extra tip: Breng een leave-in crème aan in je haarpunten. Chloor en zout dringen zo minder door in je haar.

Tip 3: Ready for a night out?

Ga je na een dagje zonnen en zwemmen graag op stap? Grote kans dat je je haar van te voren gaat föhnen. Hierdoor droogt je haar nog meer uit. En na een dagje zon en zee hebben je lokken het al zwaar genoeg. Breng daarom, voor je gaat föhnen, een beschermende mousse aan in je haar. Föhn je haar daarna droog. Wil je big hair? Hou je hoofd tijdens het föhnen ondersteboven. Als je haar bijna droog is, kies je voor de koudere stand. De haarschubben gaan dicht en je haar glanst. Ready for a night out! Lees hier ook de 3 tips over zonnebescherming.

close

Previous

Vakantiechecklist: Zo pak je slim je koffer i...
close

Next

Het voordeel van thuis, nu ook aan de Costa!