BLOG Kruidvat

In 5 stappen je huid voorbereiden op de vakantie!

Read time: 2 minutes
Posted on: 19/05/2017
Scrubben zelfbruiner strand

Bodyscrub, ontharen & zelfbruiner voor je vakantie

Ben je al klaar met je vakantievoorbereidingen? Tickets geboekt, dagtripjes gepland en je outfit bij elkaar gezocht? En je huid, is die er klaar voor? Het is slim om ook je huid voor te bereiden op je vakantie. Dat betekent aan de slag met exfoliëren, ontharen, hydrateren, zelfbruiner en voetverzorging.

Stap 1 – Exfoliëren

Exfoliëren betekent het verwijderen van dode huidcellen. Exfoliëren zorgt voor een gladde huid. En dat is een mooie basis voor een sun-kissed kleurtje. Scrubben of borstelen, begin met een bodyscrub om alle dode huidcellen te verwijderen terwijl je doucht. Of gebruik een droge badborstel waarmee je niet alleen dode huidcellen verwijdert, maar ook cellulitis tegengaat. Een win-winsituatie dus. Borstel jezelf voor je douche vijf minuten lang richting je hart met de badborstel. Waxvoorbereiding Exfoliëren is ook aan te raden als je van plan bent te waxen. Kies voor een milde exfoliatie (liever niet te agressief) een dag of twee voor de waxbeurt. Dit zorgt ervoor dat haartjes vrijkomen die vastzitten onder de huidschilfers.

Stap 2 – Hydratatie

Mix je hitte, zon en de droge lucht in een vliegtuig, dan heb je het juiste recept voor dehydratie of uitdroging van je huid. Gebruik lang voordat je op vakantie gaat al een hydraterende crème. Drink ook veel water. Ook tijdens je vakantie is het belangrijk om je hydratatie in de gaten te houden. Hoe beter je hydrateert, hoe mooier je bruine kleur blijft.

Stap 3 – Bye, bye haartjes

Hoe je het ook doet, je benen ontharen hoort bij de vakantie. Zie je dagelijks scheren niet zitten, dan zijn waxen en epileren goede alternatieven. Ze kosten je misschien wat meer tijd en het is een beetje doorbijten, maar je geniet erna wel weken van gladde benen zonder stoppeltjes.

rondsfeerbeeld srubben

Begin op tijd Kies je voor waxen, doe dat dan liefst drie dagen voordat je echt de zon ingaat. Je poriën gaan namelijk open bij het waxen. Daarmee kan je beter niet in de zon komen. Wacht ook niet tot het laatste moment als je gaat voor een bikini-wax. Je huid kan er behoorlijk rood van worden.

Stap 4 – Slim zelfbruinen

Ben je geen zonnebanktype maar wil je toch vóór je vakantie vast een kleurtje, dan is de zelfbruiner een uitkomst. Gebruik een zelfbruiner die je langzaam een natuurlijk kleurtje geeft en ga er voorzichtig mee te werk. Je zit vast niet op koeienvlekken te wachten. Slimme handschoen Het best is de zelfbruiner aan te brengen met een speciale handschoen (een tan applicator glove). Deze geeft je een egale kleur en je houdt je handen schoon. Gebruik je een zelfbruincrème of –mousse, doe deze dan op de tanninghandschoen en wrijf de zelfbruiner in cirkels gelijkmatig in.

Stap 5 – Mooie voeten

En last but not least: je voeten. Hoe fijn is het als je voeten mooi verzorgd, zonder eelt en kloven, in je slippers zitten. Met een puimsteen of elektronische voetvijl verwijder je gemakkelijk dode huid en eelt. Gebruik daarna een intensieve voetcrème. Besteed vooral aandacht aan je hielen en tenen.Thuispedicure Weten hoe je een volledige thuispedicure uitvoert? Check dan onze tips voor een goedkope pedicurebehandeling die je gewoon zelf doet.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Next

8 tips om zo lang mogelijk je vakantiegevoel ...