BLOG Kruidvat

7 tips voor de ultieme staycation

Read time: 2 minutes
Posted on: 03/07/2020
Header_7 tips voor de ultieme staycation

De zomervakantie is begonnen!

Het moment waar je al het hele jaar naar uitkijkt, is eindelijk daar: zomervakantie! Maar die ziet er dit jaar wel even anders uit dan normaal. Geen strandvakantie op een bounty eiland, het festivalseizoen slaan we over en ook spontaan naar een pretpark of zwembad zit er niet in. Daarom geven wij jou 7 tips voor de ultieme staycation. Zo verveel jij je zeker niet deze zomervakantie!

1. Maak een vakantieplaylist op Spotify

Hoe kom je beter in de vakantiestemming dan met vakantiemuziek? Maak daarom jouw eigen vakantieplaylist in Spotify. Vul deze met nummers die jou aan je vorige zomervakanties doen denken. School en werk raken zo razendsnel uit je gedachten!

2. Pimp je slaapkamer

Denk je er al jaren over om die saaie witte muur in je slaapkamer te schilderen? Doe het dan nu! Ga voor een rustige aardetint of juist een knallende kleur. Een paar leuke schilderijen of posters geven je slaapkamer ook al een hele andere look. En met een nieuw bedovertrek of vrolijke sierkussentjes is je bed ook weer als nieuw.

3. Haak je eigen bikini

Ga deze zomer voor boho. Tijdens een dagje strand in je zomervakantie wil je er natuurlijk hip en exclusief bij lopen. Haal dus je creabea-kant omhoog en haak je eigen bikini. Zo weet je zeker dat je niemand met dezelfde strandoutfit tegenkomt als jij. Online vind je genoeg hippe haakpatronen om de show te stelen op het strand.

4. Organiseer een cocktailavond

Cocktails en vakantie gaan hand in hand toch?! Plan deze zomervakantie daarom een cocktailavond met je vrienden. Haal de ingrediënten voor een pisco sour, margarita, caipirinha of zelfgemaakte sangria maar vast in huis.

5. Series bingewatchen met slecht weer

De zomervakanties in Nederland tellen steeds meer mooie dagen, maar er zit altijd wel een regenachtige dag tussen. Ideaal om dan op de bank te ploffen en een dagje series te bingewatchen. Ga voor een van de nieuwe topseries als Elite, Sex Education of Toy Boy. Of begin met een klassieker als Pretty Little Liars, Prison Break of Friends.

Sfeerbeeld-7 tips voor de ultieme staycation

6. Plan een karaoke-avond met vrienden

Tover je woonkamer om tot een karaokebar en nodig je vrienden uit voor een avondje ongegeneerd meeblèren met klassiekers van Destiny’s Child of Abba. Het enige dat je nodig hebt zijn een tv, speaker, laptop en microfoon. Dat wordt lachen, gieren, brullen tijdens je zomervakantie!

7. Maak een bucketlist van vakantielanden

Dit jaar zit een vakantie in het buitenland er helaas niet in. Maar dat neemt niet weg dat je nu al kunt nadenken over waar je volgend jaar naartoe wilt gaan. Maak dus een bucketlist van vakantiebestemmingen. Altijd fijn om ergens naar uit te kijken!

close

Previous

Deze 4 tips helpen reizigerstrombose te voork...
close

Next

Dit moet je in huis hebben tijdens de zomerva...