Kruidvat BLOG

Stoppen met roken? Trap niet in deze 6 valkuilen

header-roken

Zo bereid je je goed voor op het stoppen met roken

Dat roken slecht voor je is, hoeven we je vast niet te vertellen. Wil je stoppen met roken? Dan is dit hét moment! Nu je door de coronacrisis veel thuis bent, kom je minder makkelijk in de verleiding. Die rookpauze met collega’s en gezellig een sigaretje opsteken in de kroeg zitten er nu toch even niet in. Pak jij dit moment? Ontdek hier dan welke valkuilen er zijn bij het stoppen met roken en hoe je hier niet intrapt.

Onze tip: Voorkom onaangename gevoelens en hunkering naar roken met Nicorette Menthol Mint Mondspray, een nicotinevervanger in de vorm van een spray die in de mond verstoven wordt.

Waarom wil jij stoppen?

Voor je stopt met roken is het goed om te bedenken wat je motivatie is. Wil je fitter en gezonder leven? Wil je een goed voorbeeld zijn voor je kinderen? Jouw motivatie helpt je door de moeilijke momenten heen.

Tip: Schrijf je motivatie op een briefje en hang dit zichtbaar op. Zo word je er elke dag even aan herinnerd.

De grootste valkuilen

Wij helpen je graag bij het stoppen met roken. Een goede voorbereiding is heel belangrijk, en daarbij hoort ook het (her)kennen van de valkuilen. Zo trap jij er namelijk niet in.

Dit zijn de grootste valkuilen van het stoppen met roken:

  • Al je sigaretten, aanstekers en asbakken bewaren. Gooi ze direct weg als je stopt met roken. Zo kom je minder makkelijk in de verleiding. Verban alles wat met het roken te maken heeft uit je huis en leven.
  • Op sommige momenten rook je uit gewoonte. Bijvoorbeeld na het eten. Bedenk iets anders om deze momenten op te vullen.
  • Ben je bang om zwaarder te worden? Veel rokers komen tijdens het stoppen enkele kilo’s aan. Het is niet verstandig om tegelijkertijd te stoppen met roken en op dieet te gaan, maar je kan je levensstijl wel op andere manieren aanpassen. Begin voordat je stopt met roken al met (thuis) sporten of spreek met jezelf af dat je een half jaar na het stoppen gaat sporten en extra op je voeding gaat letten.
    Tip: bereid je goed voor op de snaaibuien die gaan komen. Haal gezonde snacks in huis of zorg ervoor dat je helemaal niets te snaaien in huis hebt.
sfeerbeeld
  • Door (veel) alcohol te drinken, verdwijnen je remmingen. Hierdoor steek je makkelijker een sigaret op. Probeer daarom de eerste weken nadat je gestopt bent geen alcohol te drinken. Nu je toch niet de kroeg in mag, is dat een stuk makkelijker.
  • Los jij stress vaak op met een sigaret? Bedenk dan een andere manier om te ontspannen. Ga een rondje wandelen, doe een korte thuiswork-out, lees een goed boek of neem een warm bad. Er zijn genoeg heerlijke ontspanmomentjes.
  • Als je partner of huisgenoot gaat roken, is het heel verleidelijk om ook een sigaret op te steken. Andere rokers maken het stoppen moeilijker. Vertel ze dat je gestopt bent en praat erover als je het moeilijk hebt. Dat helpt. En wie weet, misschien stoppen ze samen met jou.

Stoppen met roken? Doe het samen met Nicorette

Nicorette helpt je bij het stoppen met roken, onder meer met de Menthol Mint mondspray*. Deze spray vermindert je trek in een sigaret na 30 seconden**. Nicorette Menthol Mint mondspray is een nicotine hulpmiddel in de vorm van een spray die je in je mond sprayt.
De spray is geschikt om op moeilijke momenten snel de behoefte aan een sigaret te onderdrukken. Bijvoorbeeld na de maaltijd, wanneer je gestrest bent of in een omgeving bent waar gerookt wordt. Zo beperk je het risico op terugval en vergroot je de kans om succesvol te stoppen.

*1 mg/spray, spray voor oromucosaal gebruik
**2 verstuivingen 1mg/spray.
Nicorette moet bij voorkeur worden gebruikt in combinatie met een gedragsondersteunend programma. Lees voor gebruik de bijsluiter. Werkzaam bestanddeel: nicotine. Nicorette niet gebruiken wanneer je een ernstige hartaandoening hebt of recent een beroerte hebt gehad. Nicorette Fruit en Mint mondspray niet gebruiken als je jonger bent dan 18 jaar of als je nog nooit gerookt hebt. Nicorette niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg je arts voordat je Nicorette gebruikt tijdens de zwangerschap.

Ben je benieuwd naar ons hele Stoppen met Roken assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Direct bestellen?

close

Previous Article

Met dit recept maak je in een handomdraai een...
close

Next Article

7 tips bij beginnende keelpijn