Op weg naar een Rookvrije Generatie

Rookvrije-generatie-header

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

Heb jij ook al die reclames gezien waarin kinderen zich sterk maken voor een Rookvrije Generatie? Kruidvat staat hier helemaal achter. Daarom zullen we ons aansluiten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. En daar blijft het niet bij. Wij stoppen ook stapsgewijs helemaal met het verkopen van rookwaren.

Waarom stopt Kruidvat met de verkoop van rookwaren?

Gezondheid neemt in onze winkels een steeds belangrijkere plaats in. Tabak past daar gewoon niet bij. We zijn er oprecht trots op dat we deze stap nemen en hiermee bijdragen aan het doel om kinderen te beschermen tegen de verleiding om te gaan roken.

Ook volwassenen vinden het niet altijd makkelijk om aan kinderen uit te leggen waarom ze eigenlijk roken. Bekijk bijvoorbeeld eens dit gesprek tussen Helena (8) en Pieter.

Lees ook waarom mensen roken.

De feiten

Op dit moment beginnen elke dag meer dan 100 kinderen (minderjarigen) met dagelijks roken. Niet te geloven toch? En dat terwijl er in Nederland ieder jaar 20.000 mensen overlijden aan de gevolgen van roken, waarvan 12.000 gerelateerd aan kanker. En verschillende soorten kanker ontstaan door de schadelijke gevolgen van tabak.
Bekijk ook de gevaren van roken.

rookvrije generatie

Wat gaat Kruidvat doen?

De Alliantie Nederland Rookvrij wil plekken waar kinderen komen rookvrij maken. Geen sigaretten, geen shag, geen tabaksrook en peuken op de grond. Kruidvat ondersteunt dit onder andere door stapsgewijs sigaretten en andere rookwaren niet meer aan te bieden in zijn winkels. Eind 2018 zal al twee derde van onze winkels ‘rookvrij’ zijn en in 2019 volgt de rest. In nieuwe winkels en winkels die een make-over krijgen, zetten we rookwaren sowieso niet meer in het schap.

Hulp bij het stoppen met roken

Maar dat is niet alles. Wij juichen het erg toe als mensen willen stoppen met roken. Daarom bieden we hulp aan iedereen die rookvrij wil leven. Zo hebben we in deze BLOG zoveel mogelijk informatie verzameld om diegenen die willen stoppen, te helpen.

Heb jij ook genoeg van het roken? Bekijk dan alles over stoppen met roken en maak die stap! Wij staan er helemaal achter.

Bekijk uit de categorie Stoppen met roken ook:

Reageer