De voordelen van stoppen met roken

De-voordelen-van-stoppen-met-roken-header-versie2

5 redenen om de sigaret de deur uit te doen

Roken is slecht voor je gezondheid. Dat is geen nieuws. Maar wist je dat als je stopt je al heel snel het verschil merkt? Echt waar! Stoppen met roken kent veel voordelen. De volgende effecten ga je merken als je deze slechte gewoonte vaarwel zegt.

Voordeel 1 - Je leeft langer

Door te stoppen met roken, leef je langer. Stop je voor je 30e met roken? Dat leef je tot wel 10 jaar langer. Maar ook als je ouder bent is het nooit te laat om te stoppen met roken. Als je op je 60e stopt met roken, krijg je er volgens de wetenschap nog 3 jaar bij. Meer tijd om te genieten met familie en vrienden en alle punten op je bucket list af te strepen.

Stoppen met roken

Voordeel 2 - Je ziet er gezonder uit

Je looks hebben veel baat bij het afzweren van de sigaretten. Rokers hebben vaak gelige tanden en een minder elastische huid. Stop met roken en het proces van vergelen en uitzakken stopt ook. Je geeft je lichaam zo de kans om te herstellen. De huid van een ex-roker haalt meer voordeel uit voeding en zuurstof dan de huid van een roker. Zo kun je je rimpels en grauwe uitdrukking omzetten in een gezonde look.

Voordeel 3 - Je hebt meer energie

Acht uur na het stoppen, wordt de zuurstofvoorziening in je bloed weer normaal. Binnen twee tot twaalf weken na het stoppen, verbetert je bloedcirculatie. En dat betekent meer energie! Alledaagse activiteiten worden makkelijker en ook tijdens het sporten merk je dat je conditie beter is. Je hebt weer genoeg energie om heerlijk te genieten van het leven. Bijkomend voordeel: ook je immuunsysteem krijgt een boost.

Voordeel 4 - Zeg maar dag tegen de rokershoest

Je laatste sigaret gehad? Binnen 9 maanden verbetert je longcapaciteit. Neem afscheid van die vervelende rokershoest en voel de frisse lucht door je longen stromen. Je zult merken dat je makkelijker ademhaalt en dat voelt goeoeoeoed!

Voordeel 5 - De seks is beter en je bent vruchtbaarder

Nog een heerlijk voordeel: de seks is beter als je stopt met roken. Je lichaam is gevoeliger dankzij de verbeterde bloedcirculatie. En zo geniet je intenser van een heerlijke vrijpartij. Ook heb je als niet-roker meer kans om zwanger te worden. Roken is namelijk slecht voor je vruchtbaarheid. Rokende vrouwen hebben per cyclus 10% tot 40% minder kans om zwanger te raken. Rokende mannen hebben een kleinere hoeveelheid zaadcellen en de zaadcellen zijn minder beweeglijk. Daardoor is de kans op een ‘homerun’ kleiner. Hebben jullie een kinderwens? Stop dan liever beiden direct met roken.

Overtuigd door de voordelen? Stoppen hoef je niet alleen te doen. Lees hier onze 6 tips om te stoppen met roken.

Bekijk uit de categorie Stoppen met roken ook:

Reageer