Kruidvat BLOG

De beste manier om te stoppen met roken

Beste-manieren-om-te-stoppen-met-roken-header

Zo kom je van die ongezonde gewoonte af

We weten allemaal dat roken ongezond is. Niks nieuws. Maar soms is het gewoon even lekker. Een ontspannen momentje voor jezelf. Even alles om je heen vergeten. Of je nu een pakje per dag rookt of er alleen één opsteekt in het weekend bij je vrienden, het kan moeilijk zijn om ermee te stoppen. Bekijk hieronder waarom nicotinepleisters, -kauwgum, - spray of een inhalator je kunnen helpen.

Verslaafd aan nicotine

De belangrijkste reden om te blijven roken is de nicotineverslaving. Je lichaam kan moeilijk zonder de vertrouwde hoeveelheid nicotine. En diezelfde nicotine zorgt er ook voor dat je last krijgt van vervelende ontwenningsverschijnselen als je stopt. Het is daarom goed om de nicotine uit een sigaret te vervangen door een kleinere hoeveelheid nicotine. Zo kun je langzaam afbouwen en je lichaam rustig laten wennen.

Door de kleine hoeveelheid nicotine heb je minder last van bijwerkingen. Maar je bent wel van de andere schadelijke stoffen in een sigaret af. Een stuk gezonder dus! Met nicotinevervangers bouw je binnen acht tot twaalf weken stapsgewijs de nicotine af. Zo raak je uiteindelijk helemaal van je verslaving af.

Meer weten over schadelijke stoffen in een sigaret? Lees over de gevaren van roken.

Een oplossing: nicotinevervangers

Nicotine vervangen kan op verschillende manieren. Bekijk wat het beste voor jou werkt en waar je het meest aan hebt.

  • Pleisters. Een nicotinepleister geeft de hele dag door een kleine hoeveelheid nicotine af. Hierdoor heb je minder zin in een sigaret.
  • Kauwgum. Als je zin hebt in een sigaret, neem je een kauwgumpje. Tijdens het kauwen geeft deze nicotine af. Hiermee vervang je de sigaret.
  • Spray. Met een mond- of neusspray krijg je een kleine hoeveelheid nicotine binnen. Spray wat in je mond of neus als je behoefte hebt aan een sigaret.
  • Inhalator. Wil je iets in je handen hebben? Een inhalator met nicotinevloeistof is dan ideaal.

Voor alle nicotinevervangers geldt dat je moet afbouwen. Probeer dus steeds minder te gebruiken en zo minder nicotine binnen te krijgen. Dit zet je door tot je lichaam niet meer om nicotine vraagt.

Beste-manieren-om-te-stoppen-met-roken-sporten

Focus en zet door

Stop niet in een opwelling. Maak bewust de keuze om te stoppen. Kies een datum waarop je wil stoppen en houd je hieraan. Haal op deze dag alle sigaretten, aanstekers en asbakken weg. Zo kom je ook niet in de verleiding.

Toch zin in een sigaret? Zoek afleiding. Ga een stukje wandelen, neem een glas water of bel een vriend of vriendin. Of laat je afschrikken door meer te lezen over de gevaren van roken.

Succes!

Ben je benieuwd naar ons hele Stoppen met Roken assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous Article

Waarom pH-huidneutrale huidverzorging zo bela...
close

Next Article

Het verschil tussen het keto-dieet en Atkins