Welkom in de fantastische wereld van LEGO® DUPLO®!

BlogDUPLO_900x285

LEGO DUPLO voor peuters

Of moeten we ‘welkom in de fantasiewereld van LEGO DUPLO’ zeggen? LEGO DUPLO is in 1969 ontwikkeld door LEGO omdat men zag dat de allerkleinsten ook graag met LEGO zouden willen spelen, maar een peuter stopt natuurlijk al die kleine stukjes in zijn mond en dat is niet veilig. LEGO bedacht meteen dat de steentjes groter moesten worden, namelijk wel twee keer zo groot. DUPLO is op het Latijnse woord ‘dubbel’ gebaseerd. Ziehier de geboorte van LEGO DUPLO!

LEGO DUPLO twee keer zo groot, twee keer zoveel spelplezier?

Hier kunnen we volmondig ‘ja’ op zeggen. De allerkleinsten leren veel door dingen na te doen. Imitatiegedrag stimuleert het kind zijn of haar omgeving beter te begrijpen. Waar dat bijvoorbeeld goed mee lukt, is de LEGO DUPLO set 10835, Het Familiehuis. Met LEGO DUPLO kan je oefenen met opstaan en aankleden, koken, de auto wassen en ga zo maar door. Bij de set zitten vier figuurtjes: een moeder, een vader, een kind en een teddybeer. Het huis van drie verdiepingen met kamers, keuken, badkamer en toilet biedt oneindig speelplezier. De kids kunnen naspelen wat ze elke dag meemaken. Met het verschil dat zij mogen bepalen in een rollenspel wat er in hun mini-huis gebeurt. En dat kunnen hele mooie verhalen worden!

Allemaal instappen! We gaan naar…

De kleinsten kunnen ook op avontuur buitenshuis met de LEGO DUPLO sets 10507 en 10840: Mijn Eerste Treinset en De Kermis! Treinen hebben altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op de allerkleinsten. Een treinreisje is toch veel specialer dan een ritje achterop de fiets of in de auto? De kleurrijke stoomtrein rijdt op rails, die als je wereld groter wordt, kan worden uitgebreid met extra rails. Bedenk maar waar de reis heen gaat: naar opa en oma of naar de kermis?

LEGO DUPLO

Vandaag gaan we naar de Kermis!

De LEGO DUPLO Kermis set (10840) staat garant voor urenlang speelplezier én bouwplezier, wat overigens ook de oog-hand coördinatie ten goede komt. Tijdens het bouwen wordt er namelijk eindeloos met de fijne motoriek geoefend. De set bestaat uit een reuzenrad, een draaimolen, enkele glijbanen, een ijskraam en zelfs paarden. Daarbij komt een gezin met drie kinderen en allemaal leuke steentjes zoals een ijsje, vruchtensap, meetkaart, maar ook een camera, ballonnen, slagroom en een beker. Dit alles samen leidt tot een groot feest om steeds weer nieuwe verhalen en rollenspellen te bedenken.

LEGO DUPLO stimuleert en leert

LEGO DUPLO prikkelt de fantasie en leert hoe je kan bouwen. Alle sets zijn ook onderling combineerbaar. Een kermis in de trein? Een treinhalte pal voor de deur? Bouw het maar! Kinderen leren door de rollenspelen steeds meer woordjes en verhalen vertellen. Spelen met LEGO DUPLO is alsof je elke keer weer nieuw speelgoed hebt. De combinaties zijn eindeloos!

Bekijk uit de categorie Speelgoed ook:

Reageer