Zo geef je je vriendschap een boost

Wendy vriendschap

Ups-and-downs, iedereen kent het in zijn werk, relatie en vriendschap.

Botert het even niet zo lekker tussen je beste vriendin en jou? Maak je geen zorgen, met deze 6 tips geef je je vriendschap een complete boost!

 1. Wees spontaan
  Altijd plannen en agenda’s over elkaar leggen, soms weet je twee weken van te voren al wanneer je elkaar ziet. Best saai! Wees spontaan en ga gewoon bij je vriendin langs. Weet je dat zij dat eigenlijk niet prettig vindt? Stuur haar dan eerst een berichtje of je meteen even langs kunt komen voor een kop thee.
 2. Toon interesse
  Heef jouw vriendinnen binnenkort een belangrijke afspraak? Een sollicitatie, uitslag van de dokter of is ze voor iets heel zenuwachtig? Toon interesse en vraag regelmatig hoe het met haar gaat en hoe ze zich voelt.
 3. Houd kritiek voor je
  Kritiek is negatief en geeft geen boost aan jouw vriendschap. Zit je echt iets dwars? Probeer het rustig te vertellen, uit je eigen gevoel en breng je frustraties niet te hard over. Er is duidelijk verschil tussen negatieve kritiek en positieve feedback, dat begrijpt jouw vriendin ook! Blijf dus met elkaar praten.
 4. Laat je vriendinnen niet zitten
  Heb je het druk? Probeer toch tijd vrij te maken voor je vriendinnen. Een telefoontje terwijl je op de bus wacht of een berichtje terwijl je je hond uitlaat is een kleine moeite, maar een heel groot gebaar.
 5. Geef jezelf bloot
  Hoe moeilijk het soms ook is: probeer jezelf toch bloot te stellen. Wanneer jij jezelf blootgeeft, je kwetsbaar opstelt en je gevoelens deelt met de ander, wordt jullie vriendschap hechter. Vertrouwen is heel belangrijk!
 6. Verplaats je in de problemen van de ander
  Vind jij dat je vriendin overdrijft? Zie jij een bepaalde gebeurtenis heel anders dan haar? Probeer haar te helpen door jouw visie en relativeer de situatie. Vergeet niet jezelf te verplaatsen in haar situatie en haar gevoel, mensen zijn allemaal verschillend.

WENDY Magazine zet zich in voor een zoektocht naar geluk. Het blad biedt verdieping door interviews met bekende en onbekende Nederlanders, tips, testen en prachtige fotografie. De thema’s die uitgediept worden zijn liefde & vriendschap, vrijheid & balans, energie & gezond, geven & ontvangen.

Nooit meer iets van WENDY missen? Speciaal voor Kruidvat(klanten) heeft WENDY de volgende actie: 7 x WENDY + cadeau voor maar €25! Ga naar wendyonline.nl/kruidvat.

Reageer