Zo date je jouw prins op het witte paard

daten op late leeftijd

Liefde zonder leeftijd

Liefde kent geen leeftijd. Die kriebel in je buik die ervoor zorgt dat je met je hoofd in de wolken loopt en fijne dates zijn voor iedereen weggelegd, van jong tot oud (ook al verwachten die jonkies dat niet meer van ons). Of je nou single bent of midden in een relatie zit, dat gevoel kan jij ook (weer) vinden! Je leest er hier alles over…

De voorbereidingen (voor singles)

 • Met een goede profieltekst en dito foto op een datingsite, maak je meer kans om een leuke man te ontmoeten. Wees eerlijk in je omschrijving, maar ook origineel en gebruik zeker wat humor. Mannen vallen op ‘anders’ en ‘grappig’. Positieve foto’s met een leuke lach doen het altijd goed.
 • Heb je een leuk contact via mail of berichtjes, wacht dan geen weken of maanden om elkaar te ontmoeten. Als blijkt dat er in het echt geen klik is tussen jullie, heb je lange tijd voor niets enkel berichtjes uitgewisseld.

De (eerste) date

 • Ga je vanavond daten? Voor een instant glow geef je jezelf een subtiel nepkleurtje met een zelfbruiner. Maar niet voordat je eerst je huid hebt gescrubd en je benen superglad hebt gemaakt*. Maar pas op dat je niet te veel selftan gebruikt en was erna altijd goed je handen!
 • Natuurlijk wil je je aantrekkelijk voelen, of je nou corrigerend ondergoed aantrekt of een sexy lingeriesetje. Wat je ook kiest -en laten we eerlijk zijn: de kans op zichtbaar urineverlies wordt helaas groter. Neem je maatregelen voor het geval je in een scheur ligt bij een hilarisch verhaal van je date**.
date
 • Verwacht niet dat je bij een eerste date al meteen je prins op het witte paard tegenkomt. Door verschillende mannen te ontmoeten, leer je jezelf beter kennen én weet je beter waar jouw Mr. Right aan moet voldoen. Misschien moet je het ideaalplaatje in je hoofd laten varen. Uiterlijk is leuk, maar een mooie ‘binnenkant’ is belangrijker.
 • Eerste afspraakje? Je hoeft niet meteen je hele levensgeschiedenis in te duiken. Wees zoveel mogelijk jezelf, dat voelt voor iedereen goed. Heb je geen zin om twee uur lang tegenover elkaar te zitten in een restaurant? Spreek af om te gaan wandelen, te midgetgolfen, naar een optreden of theatervoorstelling te gaan.
 • Was je date alles (of toch bijna) wat je ervan verwachtte? Top! Laat merken dat je hem leuk vindt en lach je tanden bloot. Vrolijkheid én een tandpastesmile*** vindt elke man onweerstaanbaar. Subtiele aanrakingen (kort een hand op zijn arm) en gespiegelde lichaamshoudingen zijn ook nuttige signalen om je interesse bekend te maken.
 • Vindt hij jou ook leuk? Perfect! Spreek af op welke manier jullie contact houden. Meteen de nacht delen, hoeft niet als je dat niet wil. Mr. Right heeft vast wel geduld als hij je echt ziet zitten.

De date met je eigen man, maatje en minnaar

Wie zegt dat daten alleen voor singles is? Waarom plan je niet een romantische avond met je eigen liefje om weer opnieuw verliefd te worden? Ja, dat kan! Toegegeven, de dagelijkse routine van samen wonen, werken, kinderen opvoeden en huishouden runnen, is niet bepaald romantisch. Daarom: tips om closer met je maatje, minnaar en man te worden.

 • Tuurlijk is het niet meer zo spannend tussen jullie als in het begin. Toch heeft hij nog steeds dezelfde karaktereigenschappen waar je destijds als een blok voor viel. Zijn humor, zijn organisatietalent, zijn twee rechterhanden, zijn kookkunsten… Waardeer zijn talenten en complimenteer hem er wat vaker mee. Gegarandeerd dat dat voor een fijn gevoel tussen jullie zorgt.
 • Heel ergerlijk dat de wc-bril altijd omhoog staat en dat het dopje nooit op de tandpastatube wordt gedraaid. Net zoals hij zich ergert aan de lange haren in het afvoerputje en jouw arsenaal aan crèmes en potjes die niet meer in het badkamerkastje passen. Stop met zeuren, start met zoenen. En vertel hem dat je hem lief vindt.
 • Maak je mooi voor elkaar. Laat je sneakers, comfy joggingbroek en slobbertrui voor wat ze zijn, en hul je in een stijlvolle outfit en dito schoenen.
 • Haal herinneringen op. Neem je fotoalbum erbij en ga samen terug naar de tijd dat jullie voor het eerst in Parijs waren, boven op de tafels stonden te dansen op dat nieuwjaarsfeest of die roadtrip door Californië maakten.
 • Maak samen een bucketlist. Schrijf de dingen op die jullie samen willen doen en spreek af hoe jullie die dromen samen waar willen maken. Die uitdagingen en ervaringen samen beleven, brengt jullie nog dichter bij elkaar.
 • Verras elkaar. Laat het nummer van jullie openingsdans door de speakers in je huis galmen. Spreek af in het cafeetje waar jullie elkaar voor het eerst zagen. Of dineer in het restaurant waar jullie aten tijdens jullie huwelijksfeest. En zet je mobieltje uit. Wedden dat jullie snel weer opnieuw willen daten?

*Echt gladde benen binnen een handomdraai? Kies voor de Venus Snap scheermes, een compact maar doeltreffend scheerapparaat in een handig meeneemdoosje. Gooi hem in je laptop-, sport- of reistas.
**Met Always Discreet inlegkruisjes en verbanden ga je gewoon verder met je bezigheden. Ze zijn discreet en uiterst dun. Bovendien hebben ze een superabsorberende kern die urineverlies in enkele seconden absorbeert, terwijl de OdourLock™ technologie geurtjes onmiddellijk neutraliseert.
***Oral-B Repair Tandvlees & Glazuur is ideaal voor jouw tandvlees- en glazuur problemen. Het helpt tandvlees te beschermen en glazuur te herstellen in slechts 2 weken (op verzwakt glazuur, in een laboratoriumonderzoek).

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer