Kruidvat BLOG

Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype?

Young Skin - Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype - header

Laat je gezichtshuid stralen met deze goede gewoonte

Weet jij wat hét geheim is voor een jonge, stralende huid? Elke dag je gezichtshuid goed reinigen. De huid van je gezicht heeft het vaak zwaar. Dode huidcellen, talg en vuil hopen zich op. En ook je make-up helpt niet om je huid gezond te houden. Huidproblemen zoals puistjes, mee-eters, verstopte poriën en rimpels liggen dan ook op de loer. Maak je gezicht daarom elke ochtend en avond goed schoon. Benieuwd welke gezichtsreiniger het beste bij jouw huid past? Je ontdekt het hier.

Twee keer per dag je gezicht goed reinigen is een must

Het is belangrijk om je gezicht elke ochtend en elke avond te reinigen. Haal na een lange dag al je make-up van je huid af. Anders raken je poriën verstopt en krijg je een doffe huid met onzuiverheden. Ook kan je huid met make-up op niet ademen en ontstaan er sneller rimpels en fijne lijntjes. Reinig je gezicht daarom altijd voor je gaat slapen. Je verwijdert zo je make-up, maar ook al het andere vuil van de dag zoals zweet, talg, uitlaatgassen en bacteriën.

Ook in de ochtend is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Als je slaapt, herstelt je huid en worden afvalstoffen naar het huidoppervlak gebracht. Hierdoor blijven er dode huidcellen op je huid achter. Maak je huid daarom ’s morgens goed schoon en breng daarna pas een dagcrème aan. De werkzame stoffen in deze crème worden dan ook beter door je huid opgenomen.

Kies een reiniger die bij je huidtype past

Heb je een droge, gevoelige of juist een vette huid? Elk huidtype heeft zijn eigen behoeften. Kies daarom altijd voor een gezichtsreiniger die bij je huid past. Hier moet je op letten:

Young Skin - Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype - sfeerbeeld
  • Heb je een vette huid? Gebruik dan nooit een gezichtsreiniger op basis van olie. Reinig je huid twee keer per dag intensief. Als je dit huidtype hebt, maakt je huid namelijk veel talg aan. Door je gezicht goed schoon te maken, voelt ze minder vet aan en glimt ze minder. Heb je een vette huid en snel last van puistjes en mee-eters? Kies dan voor de Kruidvat Pure Cleansing Step 1 Reinigingsgel. Deze gel laat je huid minder glimmen en helpt tegen jeugdpuistjes en mee-eters.
  • Een gemengde huid vraagt om een milde reiniger. Vermijd hierbij ingrediënten zoals zeep en alcohol. Kies voor een reinigingsproduct dat zowel je huid hydrateert als de vette delen minder laat glimmen. Een goede keuze is bijvoorbeeld het Garnier Skin Active Micellair Reinigingswater. Deze reiniger maakt je gezicht schoon en bevat matterende deeltjes waarmee je een glansvrije T-zone krijgt.

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment gezichtsreinigingsproducten? Ga dan snel naar de webshop! 

close

Previous Article

Voor een mooie huid die heerlijk ruikt – Nive...
close

Next Article

7 tips tegen een grauwe huid na je 50e