Welke baard past bij jouw gezicht?

Welke-baard-past-bij-jouw-gezicht-header

Welke baardstijl past het best bij de vorm van je gezicht?

Ga jij de uitdaging aan en laat je met trots je baard groeien? Dan ben je vast al naar de winkel geweest om de beste baardverzorgingsproducten in huis te halen. Maar heb je ook al over de baardstijl nagedacht? Het is belangrijk dat deze goed bij de vorm van je gezicht past. Hier vind je onze beste tips!

Onze tip: Gillette Fusion ProGlide Power Scheermes met FlexBall-Technologie zorgt voor een gladdere huid in slechts 1 beweging. Dankzij de flexball kan het scheermesje verschillende richtingen op draaien, waardoor het perfect over je huid glijdt!

van 0.00 19.29

De beste baard voor een rond gezicht

Je ronde koppie geeft je misschien niet meer het schattige uiterlijk van toen je klein was. Gebruik je baard daarom om je gezicht wat slanker te laten lijken. Dit doe je door een baardstijl te kiezen die lengte vanuit je wangen naar je kin toevoegt. Ga bijvoorbeeld voor een sik of een rond baardje.

De beste baard voor een langwerpig gezicht

Heb je een langwerpig gezicht? Dan wil je waarschijnlijk niet dat je baard je gezicht nog langer maakt. Kies daarom voor een wat vollere baard die je kaken breder laat lijken. Het is daarom belangrijk om je baardharen tot aan je wangen te laten groeien. De lengte van je gezicht valt dan minder op. Let er wel op dat je goed voor je lange baardharen zorgt. Ze zien er anders namelijk snel onverzorgd uit.
Een andere optie is een netjes getrimde stoppelbaard. Het is belangrijk om de stoppeltjes op je kin dan iets korter te houden dan de stoppeltjes op je wangen.

De beste baard voor een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht staat voor mannelijkheid. Maar de scherpe lijnen passen niet bij iedere look. Verzacht je kaaklijn met ronde vormen. Let er bij het trimmen op dat je de hoeken afrondt en vooral rondom je kind ronde vormen aanbrengt.

Welke-baard-past-bij-jouw-gezicht-rond-sfeerbeeld

De beste baard voor een driehoekig gezicht

Heb je een brede kaaklijn met een smallere kin? Dan heeft je gezicht de vorm van een driehoek. Een baard die onder je jukbeenderen iets voller is, met een netjes getrimde snor, laat je kin minder opvallen. Precies wat jij wil! Een andere optie is om je bakkebaarden iets verder dan normaal door te laten lopen.

De beste baard voor een ovaal gezicht

Heb je een ovaal gezicht? Lucky bastard! Bij deze vorm passen de meeste baardstijlen. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met ronde vormen of rechthoekige lijnen. De beste tip die we je kunnen geven is om te gaan voor wat je hebt. Geeft je baard je look die extra touch die je zoekt? Zo niet, dan staat een gladgeschoren gezicht jou ook zeker.

Ben je benieuwd naar ons hele Gillette assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer