Wat te doen voor een gezonde huid?

Sanex gezonde huid

Wat is de perfecte dagelijkse verzorging voor een gezonde huid?

Om de huid gezondheid te houden is het van belang om het elke dag te verzorgen. Naast dagelijkse hygiëne heeft de huid ook een gezonde routine en bescherming nodig tegen externe factoren. Op deze manier blijft de huid in een optimale conditie om aan de essentiële functies te voldoen.

Was je huid

Om goed te kunnen functioneren moet je huid schoon zijn. Dit betekent dat ze vrij moet zijn van vuil, zweet, stof, dode cellen en alle andere deeltjes die de ademende werking van de huid belemmeren. Het natuurlijke reinigingssysteem van de huid kan overbelast raken door rook en stoffen in de lucht. Het is dus erg belangrijk om de huid goed schoon te houden. Echter, wanneer je de huid wast met te sterke zeep kan dit ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd en uitgedroogd raakt. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Het is dus erg belangrijk dat je verzorgingsproducten gebruikt die passen bij jouw huidtype. Deze producten moeten beschikken over een formule die de huid beschermt, haar hydrateert en ervoor zorgen dat het haar natuurlijke pH-waarde herstelt.

van 0.00 4.79

Houd je huid gezond

Wanneer je je huid gezond wilt houden, helpt een gezonde levensstijl. Je huid vormt namelijk een weerspiegeling van je algemene gezondheid. Neem bijvoorbeeld sport en beweging. Wanneer je dit regelmatig doet, stimuleer je de bloedsomloop, wat zorgt voor een verbeterd verloop van de toestroom van voedingsstoffen en zuurstof. Daarnaast is je eetpatroon heel belangrijk. Veel water drinken en een voedingspatroon met veel voedingsstoffen, zoals vitamine A en omega 6, is heel goed voor de huid. Wat heel slecht is voor de huid is het roken van sigaretten en het consumeren van alcoholische drankjes. Als laatste tip, neem voldoende slaap en probeer stress te vermijden.

Sanex

Voorkom de verkeerde prikkels

Bepaalde prikkels kunnen de gevoeligheid van je huid doen opspelen, denk aan wollen of synthetische kleding of een bepaalde soort voeding. Veel mensen verwachten dit niet, maar je verzorgingsproducten kunnen ook vaak een reactie veroorzaken. Bijvoorbeeld zeep, wasverzachters of make-up kunnen chemische ingrediënten bevatten die na contact met de huid kunnen zorgen voor irritaties. Dit kan leiden tot dermatologische- en andere gezondheidsaandoeningen. Wanneer je het idee hebt gevoelig te zijn voor bepaalde prikkels is het belangrijk om erachter te komen welke prikkels dit zijn, zo kun je deze namelijk gaan vermijden.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer