Wat kun je doen tegen een droge huid?

De beste verzorging voor een droge huid

Zo help je je droge of vochtarme huid

Heeft de huid van je gezicht fijne poriën en een dunne structuur? Voelt ze snel trekkerig aan en heeft ze een doffe uitstraling? Dan heb je waarschijnlijk een droge huid. Jouw huid heeft enorm behoefte aan hydratatie. Met onze tips help je je droge of vochtarme huid.

Het verschil tussen een droge en vochtarme huid

Een droge en een vochtarme huid zijn niet helemaal hetzelfde. Een droge huid heeft een tekort aan vet of talg. Een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht. Een droge huid voelt vaak ruw en trekkerig aan. Een vochtarme huid ziet er droog en strak uit. Bij beide kun je last hebben van jeuk, schilfers, een trekkerig gevoel en een doffe uitstraling.

creme droge huid

Gezichtsverzorging voor de droge huid

De beste ingrediënten
Glycerine, manukahoning en hyaluronzuur zijn ingrediënten die een droge huid helpen. Manukahoning absorbeert vocht en houdt je huid gehydrateerd. Hyaluronzuur en glycerine trekken het vocht in de huid.

De beste gezichtsreiniging
Voor een droge huid moet je extra lief zijn. Gebruik daarom een zachte gezichtsreiniger. Het beste is een reinigingscrème, -melk of gel, zoals Garnier Skin Active Nutri Honey Reinigingsmelk voor Droge Huid. Let op dat er geen alcohol in de reiniger zit. Alcohol droogt je huid verder uit. Sommige producten bevatten cetearylalcohol, dit is wel een verzorgende vorm van alcohol en geschikt voor de droge huid.

De beste gezichtsverzorging
Met een droge huid heb je gelukkig weinig last van puistjes. Maar je hebt wel sneller last van fijne lijntjes en rimpels, vooral rondom je ogen. Gebruik daarom een anti-agingoogcrème, bijvoorbeeld Kruidvat Originals Oogcrème. Gebruik hierna een serum (liefst met hyaluronzuur), voor je een moisturizer met glycerine aanbrengt. Dit L'Oréal Paris Revitalift Filler Volumegevend Hyaluron Serum kunnen we je aanraden. Er is nu ook een masker met hyaluronzuur, het Dr. Van Der Hoog Hyaluronzuur Crèmemasker.

Tip: Heeft je huid een extra boost nodig? Druppel wat olie, bijvoorbeeld L'Oreal Paris Extraordinary Oil over de crème op de plaatsen waar je gezicht het droogst is. Masseer de olie in. Door de olie dringt de moisturizer effectiever in je huid door.

De beste make-up
Veel foundation droogt je huid verder uit. Een BB-cream, bijvoorbeeld Garnier Skin Active Miracle Skin Perfector Light BB Cream voor de Normale Huid is een goed alternatief. Kies een crème met SPF, zoals de Olaz Total Effects 7in1 BB Cream Dagcrème + Vleugje Foundation om rimpels door de zon te voorkomen. Last van donkere kringen? Kies een concealer met verzorgende bestanddelen zoals Catrice 005 Light Natural Liquid Camouflage Concealer. Voor jou is crèmige oogschaduw en blusher meer geschikt. Poederachtige make-up blendt namelijk niet goed op een droge huid.

Gezichtsverzorging voor de vochtarme huid

De beste ingrediënten
Een vochtarme huid heeft ingrediënten nodig die de vochtbalans in de huid verbeteren. Voor jou zijn producten met hyaluronzuur heel geschikt. Deze houden het vocht vast en gaan fijne lijntjes tegen. Glycerine trekt vocht aan en werkt vooral goed in een nachtcrème, zoals deze Garnier SkinActive Honey 3-in-1 Botanische Balsem.

De beste gezichtsreiniging
Kies een voedende en hydraterende reiniger, bijvoorbeeld Simple Hydraterende Face Wash. Een crème of melk is het beste. Hiermee voorkom je dat je vochtvasthoudende stoffen juist van je gezicht haalt. Ook micellair water, bijvoorbeeld Simple Micellair Water is een goede optie.

Let op: je huid moet na het reinigen niet droog of strak aanvoelen. Is dat wel het geval, probeer dan een ander reinigingsproduct.

De beste gezichtsverzorging
Gebruik elke avond, voor je gaat slapen, een rijke moisturizer, zoals de L'Oréal Paris Extraordinary Oil Voedende Oliecrème. De moisturizer verbetert de vochtbalans van je huid. Een goede tip is een gezichtsspray met vitamine E. Stop deze in je tas en spray die enkele keren per dag op je gezicht. Zou houd je je huid gehydrateerd.

De beste make-up
Gebruik een lichte, hydraterende primer en een foundation met hyaluronzuur om de vochtbalans van je huid op peil te houden. We kunnen je de Catrice HD 010 Light Beige Liquid Coverage Foundation bijvoorbeeld aanraden.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer