Wat is een bindweefselmassage?

Header_Wat is een bindweefselmassage

Bindweefselmassage: wat zijn de voordelen?

Wist je dat je een mooiere en gezondere huid kunt krijgen door middel van een massage? Ja, het is echt zo. Een professionele bindweefselmassage verbetert een slecht doorbloede en verouderde huid. Het vermindert ook acne. Maar wat is bindweefsel precies en waarom is een massage goed voor je huid? Hier leggen we je het uit.

Bindweefsel: dit doet het!

Wist je dat je huid uit verschillende lagen bestaat? Eén van die lagen is bindweefsel. Dit is een ondersteunend weefsel. Het houdt je lichaam in vorm en geeft je huid stevigheid. Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door je hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren.

Je bindweefsel maakt een stofje aan dat hyaluronzuur heet. Dit stofje zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt. Het bindweefsel bevat ook bloedvaten die afvalstoffen afvoeren. Daarnaast heeft bindweefsel een grote rol in wondgenezing. Tenslotte bevat het collageen, dit zorgt voor een elastische en stevige huid.

Hoe herken je ongezond bindweefsel?

Als je bindweefsel in slechte conditie is merk of zie je dat soms. Het bindweefsel kan wat hard worden. Soms neemt het dan ook minder goed voedingsstoffen op. Afvalstoffen hopen zich op. Dit kan de volgende ‘kwaaltjes’ tot gevolg hebben:

  • Je huid is broos en kwetsbaar
  • Je bent vatbaarder voor onderhuidse ontstekingen
  • Vocht hoopt zich op
  • Je huid verslapt
  • Je krijgt een doffe, grauwe teint
  • Je hebt last van onzuiverheden
  • Je huid veroudert sneller

De oplossing: een bindweefselmassage

Je zou het misschien niet verwachten, maar deze kwaaltjes kun je verbeteren met een massage. Een bindweefselmassage stimuleert het collageen, waardoor je huid steviger en glanzender wordt. Ja, je kunt dus jonger lijken na een bindweefselmassage! Het wordt niet voor niets ‘natuurlijke botox’ genoemd.

Sfeerbeeld - Wat is een bindweefselmassage

Ook je huidstofwisseling wordt beter. Door de stevige massage doorbloedt je huid beter waardoor ze beter in staat is om voedingstoffen op te nemen. Tijdens de massage worden langzame strijktechnieken gecombineerd met druktechnieken. De masseur voert dit uit bij je armen, rug, benen en voeten.

Laat het uitvoeren door een professional

Je hebt na het lezen van deze blog misschien zin om tutorials te kijken en zelf aan de slag te gaan met een bindweefselmassage. Maar wij raden dit af. De kans is groot dat je het niet goed doet en dus je tijd verspilt of zelfs schade toebrengt aan je eigen lichaam of dat van iemand anders. Ga daarom naar een professionele masseur die gespecialiseerd is in bindweefselmassages.

Geloof ons, het is het waard!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer