Wanneer moet je je scheermesje vervangen?

Wanneer je scheermesje vervangen?

Hoeveel scheermesjes heb je per jaar nodig?

Wanneer je je scheermesje moet vervangen is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks aan denkt. Vaak scheer je een tijdje door met dat botte mesje en denk je steeds… ‘misschien heb ik een nieuwe nodig?’ Maar hoe vaak moet je je scheermes eigenlijk vervangen? En hoeveel heb je er per jaar nodig?

Op de vraag wanneer je je scheermesje precies moet vervangen, kunnen we je geen precies antwoord geven. Dat verschilt namelijk van persoon tot persoon. Het hangt af van allerlei factoren zoals hoe vaak jij je scheert en hoe je dat doet. En ook hoe stug je baardhaar is.

Waarom worden mesjes bot?

Maar niet alleen het aantal scheerbeurten, de manier waarop je scheert en je baardgroei zijn van invloed op de scherpte van het mesjes. Je mesje wordt namelijk ook bot door haartjes en scheerschuimresten die in het mesje achterblijven na het scheren. Dit zorgt voor corrosie van scheermesjes.

Hoe hou je het mesje goed?

Spoel je mesje na het scheren goed af, schud het overtollige water eraf en droog het eventueel af met een handdoek. Doe dat tegen de richting in, zodat het mesje niet over de handdoek snijdt. Dan blijft je mesje langer scherp.

Indicatiestrip

Gillette heeft op zijn scheermesjes een indicatiestrip gemaakt die aangeeft wanneer het mesje toe is aan vervanging. Gemiddeld is dat 3 tot 5 weken. De indicatiestrip geeft je in ieder geval houvast.

Scheermesje vervangen

Zelf aanvoelen

Maar de indicatiestrip zegt niet alles. Je kunt zelf eigenlijk goed aanvoelen wanneer het mesje toe is aan vervanging. Als je mesje niet meer soepel loopt, niet glad scheert, haakt of irritatie geeft op je huid, is het echt toe aan vervanging.

Jaarvoorraad

Gillette houdt als vuistregel aan dat je aan een Gillette multipak scheermesjes voldoende hebt voor een heel jaar. Daar hoef je dan niet meer aan te denken!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer