Waarom tijd voor jezelf nemen zo belangrijk is

Neem tijd voor jezelf

Hoe vaak neem jij tijd voor jezelf?

Zeg eens eerlijk: hoe vaak neem jij tijd voor jezelf? In deze tijd, waarin we zoveel moeten – werken, kinderen opvoeden, sporten, sociale contacten onderhouden – schiet tijd voor onszelf er nogal eens bij in. Terwijl het heel belangrijk is om regelmatig me-time in te bouwen. En wel om deze zes redenen (mét heerlijke ontspanningstips).

1. We zijn net een batterij die af en toe opgeladen moet worden

Zo nu en dan moeten we onze energievoorraad aanvullen om er weer tegenaan te kunnen. Als we druk zijn, maakt ons lichaam meer stresshormonen aan. Op zich is daar niets mis mee – het zorgt ervoor dat we dingen voor elkaar krijgen – maar de stressbalans moet zich wel kunnen herstellen, anders kunnen hierdoor uiteindelijk klachten ontstaan.

Tip: Plan doelbewust me-time in. Prop je agenda niet helemaal vol, maar zorg dat je af en toe een paar uur niets moet.

2. Pas als je niets móét, ontdek je waar je echte behoeften liggen

Misschien zie je dat het zonnetje schijnt en krijg je spontaan zin in een gezonde wandeling. Door al die drukte zou je bijna vergeten hoe lekker het is om fysiek bezig te zijn.

Tip: Lees een tijdschrift. Een tijdschrift lezen is ook een heerlijke vorm van ontspanning. We scrollen de hele dag door onze tijdlijn op onze telefoon, maar hoe fijn is het om met een kop thee en een tijdschrift in je hand uren te bladeren? Het tijdschrift WENDY is daar perfect voor.

Wendy neemt je mee in haar zoektocht naar geluk en geeft je daarvoor alle inspiratie. Ook fijn: de mooie fotoreportages in het blad zijn een cadeautje om naar te kijken en de goede interviews nemen jou mee in nieuwe werelden.

WENDY

3. Echte aandacht, dat is wat ons het meest gelukkig maakt blijkt uit diverse onderzoeken

Aandacht voor elkaar, maar ook zeker voor onszelf. Het is belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om te bedenken waar je staat in je leven:

  • Ben je tevreden met hoe het loopt?
  • Wat zou je wellicht anders willen?
  • Waar zou je meer aandacht aan willen besteden en waaraan minder?
  • Wat kost en wat geeft je energie?

Een moment van reflectie helpt je om de juiste keuzes te maken en meer grip op je leven te krijgen. Laat niet alles wat moet jouw leven bepalen, maar neem het zelf in de hand.

4. Verandering van spijs doet eten

Het is een oud gezegde, maar oh zo waar. Door nieuwe ervaringen op te doen krijgen we nieuwe levenslust. Door van omgeving te veranderen zorgen we ervoor dat onze zintuigen op scherp staan en we het gevoel hebben voluit te leven.

Doorbreek dus soms de sleur en gun jezelf tijd om nieuwe dingen te ontdekken. Plan bijvoorbeeld een dagje uit. Naar het strand, een stad die je nog niet kent, een dagje weg met je kinderen. Wat je doet maakt niet eens zoveel uit, belangrijker is het dat je jezelf die tijd gunt en ruimte maakt om te genieten.

Therme Cleopatra's Secrets

5. Een dagje naar de sauna is heerlijk en perfecte me-time, maar zo’n uitje komt er niet altijd van

Gebruik daarom je eigen badkamer als wellnessplek. Verwen jezelf eens goed. Laat het bad volstromen of neem een heerlijke douche en trakteer je lichaam.

Tip: Therme Cleopatra’s Secrets
Met de producten van Therme Cleopatra’s Secrets voel je je koningin in je eigen badkamer. Als één vrouw al eeuwenlang bewonderd wordt om haar schoonheid, is het wel de Egyptische koningin Cleopatra. Daarom zijn de producten van Therme Cleopatra’s Secrets geïnspireerd op de rituelen van de ‘naamgeefster’.

Honing, aloë vera en arganolie zijn de verzorgende bestanddelen van de producten, aangevuld met een gouden shimmer. Je ruikt uiteraard die honing, maar ook bloemen, perzik en sinaasappel. De gouden shimmer geeft je huid een subtiele glans: ideaal in de zomer op een bruingekleurde huid.

6. Het is goed om af en toe écht alleen te zijn

Verschillende onderzoeken tonen aan dat alleen zijn de beste manier is om tot rust te komen. We benadrukken altijd het belang van het onderhouden van sociale relaties, maar alleen zijn is minstens zo belangrijk.

Je gedachten komen tot rust, je krijgt weer nieuwe ideeën en je creativiteit neemt toe. Pas als je alleen bent kun je luisteren naar wat er speelt in je hoofd, zoals Einstein ooit al zei.

Het ultieme moment voor jezelf: de nieuwe lijn van THERME, Cleopatra’s Secrets in combinatie met WENDY.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer