Waarom tandpasta fantastisch is!

Aquafresh tandpasta

Om deze vijf redenen is tandpasta belangrijk

Je gebruikt het waarschijnlijk elke dag zonder erbij na te denken: tandpasta. Maar heb je er weleens bij stilgestaan waarom je eigenlijk tandpasta gebruikt? Wij wel! En we ontdekten hoe fantastisch tandpasta is. Die kennis delen we hier graag met jou.

Ga jij voor mint of een verrassende smaak?

Er zijn heel veel soorten tandpasta’s. De één werkt nog beter dan de andere en past nog beter bij jouw gebit. En ook je smaakpapillen worden niet vergeten. We kennen allemaal de frisse muntsmaak, maar er zijn ook tandpasta’s met fruitsmaak en zelfs colasmaak. Allemaal om te zorgen dat jij zwicht voor deze tandpasta. Maar waarom gebruiken we eigenlijk tandpasta?

Tandpasta is om vijf redenen belangrijk:

  1. Tandpasta bevat speciale ingrediënten die helpen je tanden te reinigen.
  2. Tandpasta voorkomt of geneest gaatjes en tandvleesproblemen.
  3. In tandpasta zit een schuurmiddel dat je tanden gladder maakt. Tandplak plakt zo minder makkelijk aan je glazuur en je hebt minder kans op gaatjes en infecties.
  4. De fluoride in tandpasta maakt het glazuur van je tanden sterker. Hierdoor heb je minder kans op gaatjes.
  5. Tandpasta verwijdert aanslag op je tanden en maakt ze witter.
    Niet gek toch voor zo’n tube tandpasta?
Aquafresh tandpasta

Speciale behandeling

Tandpasta’s vind je in allerlei varianten, voor gevoelige tanden, speciaal voor kinderen, tegen tandsteen of voor wittere tanden. Welke tandpasta je kiest, hangt af van je wensen en behoeften:

  • Een tandpasta voor gevoelige tanden vermindert de geleiding van prikkels van de tandzenuw. Je tanden worden zo minder gevoelig.
  • Tandpasta speciaal voor peuters bevat minder fluoride. Kleine kinderen slikken tandpasta vaak door en lopen zo minder kans te veel fluoride binnen te krijgen.
  • Een whitening tandpasta verwijdert vlekken en verkleuringen op je tanden en kiezen.

Welke kies jij?

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer