Kruidvat Blog

Waarom is SPF goed voor je huid?

NIVEA SPF dagcrème

Waarom is een dagcrème met SPF goed voor je huid?

Vanaf je 25ste levensjaar begint je huid te verouderen. Hier is niets tegen te doen, maar je kunt het verouderingsproces wél vertragen. Daglicht is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Het zijn vooral de UVA- en UVB-straling en indirect zonlicht die zorgen voor verkleuringen en rimpels. Op cellulair niveau tast Uv-straling collageenvezels en je DNA aan. Zelfs kortdurende blootstelling kan al negatieve gevolgen hebben. Ga huidbeschadiging tegen met een hydraterende dagcrème met SPF. Hiermee verzorg je je huid en bescherm je deze tegen schadelijke effecten van de zon.

Onze tip: NIVEA Q10plus SPF30 Anti-Rimpel Dagcrème bestrijdt de rimpels effectief van binnenuit en vermindert zichtbaar rimpels.

Wat is SPF?

SPF is de afkorting voor Sun Protection Factor. Hoe hoger de SPF, hoe beter de huid beschermd is tegen schadelijke Uv-straling. Je kent het ongetwijfeld van zonnebrandcrème en zonnebrandolie. Niet alleen als je aan het strand in de zon ligt heb je SPF-bescherming nodig. Ongemerkt ontvangt je huid dagelijks een flinke dosis Uv-straling van de zon, ook op minder zonnige dagen. Je doet er verstandig aan om ook een dagcrème met Uv-filter te gebruiken. Een goed voorbeeld is deze dagcrème van NIVEA.

Met deze hydraterende dagcrème met SPF sla je twee vliegen in één klap. Je beschermt je huid tegen Uv-straling én je profiteert van de anti-age werking van een voedende en hydraterende crème.

De juiste SPF-crème kiezen

Is een dagcrème met SPF 30 geschikt voor mij of moet ik toch kiezen voor een dagcrème met factor 15? Het is logisch dat je jezelf deze vraag stelt. De beste dagcrème met Uv-filter is de crème die samengaat met jouw huidtype en de mate van jouw natuurlijke pigment aanmaak. Je huidpigment zorgt op een natuurlijke wijze voor filtering van Uv-straling.

Heb je minder pigment of maakt je huid dit moeilijk of langzaam aan? Dan heb je een dagcrème met een hoge beschermingsfactor nodig. Ben je van nature al getint? Dan zou je genoegen kunnen nemen met een lagere beschermingsfactor. Houd ook rekening met waar en wanneer je het product gebruikt. In de zomermaanden, tropen en subtropische gebieden, maar ook hoog in de bergen is de Uv-straling groter. We raden je aan om naast dagcrème met SPF ook altijd zonnebrandcrème te gebruiken.

Gezichtscrème met SPF kopen?

Ben je ervan overtuigd dat een dagcrème met SPF kopen een verstandige beslissing is? Bestel dan bijvoorbeeld de zeer effectieve en voedende crème. Bestellen gaat heel eenvoudig online. Je mag een zeer snelle levering tegemoet zien en als je orderbedrag 50 euro of meer is, betaal je geen verzendkosten.

close

Vorige

Haarkuren – Expert Kapper
close

Volgende

Unboxing Make-up Challenge – Lichtroze look m...