Waarom liever vijf dan drie blades op je scheermes?

gillette-header-scheermesjes

Scheermesjes: waarom meer beter is

Meer voetbal op tv, meer avonden met je vrienden en meer bitterballen. Meer is vaak beter. En zo is het ook bij het scheren. Hoe meer mesjes, hoe beter, gladder en soepeler je scheert. Waarom dat zo is, leggen we je hier uit.

Hoe werken meerdere scheermesjes?

Om dat te begrijpen zou je eens met een microscoop naar je huid en baardhaar moeten kijken. Dan blijkt dat baardharen stugge typetjes zijn. Net zo stug als koperdraad om precies te zijn. Je huid daarentegen, is super gevoelig. Als je van dichtbij zou kijken lijkt ze qua textuur en beweging op gel. Het geheel van haartjes en huid is bijzonder beweeglijk. En juist daarvan maken de geavanceerde scheersystemen met meerdere mesjes gebruik, in jouw voordeel.

Van werkvoorbereider tot …

Een scheersysteem met 1 mesje scheert eigenlijk alleen haar dat boven het oppervlak van je huid uitsteekt. Een 5-voudig scheersysteem gaat veel verder. Het eerste mesje is als het ware de werkvoorbereider. Deze scheert het haartje af, maar lift het ook een beetje op. Voordat het haartje zich terug kan trekken, komt het volgende mesje dat het nog iets verder afscheert. En het opnieuw lift, waardoor het volgende mesje zijn werk kan doen. En zo gaat het verder tot het laatste mesje, dat de boel afwerkt. Pas daarna trekt het haartje zich terug, waarna jij een super glad resultaat hebt.

gillette-scheermes-mesjes

Minder irritatie

Weet je dat je met een multimesjessysteem ook minder last krijgt van irritatie? Dat komt doordat de druk van je hand over de blades verdeeld wordt. De huid is met zijn gelachtige textuur geneigd te bewegen onder het mesje. Daar krijgt zij bij meerdere mesjes minder kans toe. De beweging wordt bij 5 mesjes gereduceerd met maar liefst 30% ten opzichte van 3 mesjes. En zo voorkom je irritatie, kerfjes en sneetjes.

Technisch snufje

Een technisch snufje waarvan bijvoorbeeld de Gillette Fusion scheersystemen ProGlide en ProShield zijn voorzien, is de stabilisator in het midden van de mesjes. Deze zorgt ervoor dat de vijf mesjes altijd op de ideale afstand van elkaar blijven staan. Want de juiste afstand is belangrijk, net als bij voetbal.

Zo, nu weet je weer waarom meer beter is. Ga jij voor dat super gladde, comfortabele scheerresultaat? Ga dan voor een scheersysteem met meerdere mesjes.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer