Kruidvat Blog

Waarom is goud goed voor gezichtsverzorging?

Header goud masker

Waarom is goud goed voor je huid?

Goud is de koning der metalen. Je komt dit waardevolle edelmetaal steeds vaker tegen in huidverzorgingsproducten. Maar waarom eigenlijk? Wat doet goud voor je huid? We hebben het voor je uitgezocht.

Onze tip: Herstel en voorkom een uitgezakte huid met het Montagne Jeunesse 24K* Gold Firming Sheet Mask. Het gezichtsmasker zit vol met krachtige aminozuren die de natuurlijke huidfunctie ondersteunen en je huid hydrateren.

Wat is goud?

First things first, wat is goud eigenlijk precies? Goud is een dicht, maar zacht edelmetaal. Het wordt voor gebruik eerst gezuiverd en daarna vaak gemengd met bijvoorbeeld koper en/of zilver om het harder te maken. Het aantal karaat geeft de zuiverheid van het goud weer. Zuiver goud is 24 karaat.

Van betaalmiddel naar gezichtsmasker

Goud is een waardevol metaal. Het werd vroeger veel gebruikt als betaalmiddel en later kwamen er ook gouden munten. Daarnaast werd goud ook toen al gebruikt in gezichtsmaskers. Waarschijnlijk sliep Cleopatra elke nacht met een gouden masker op haar gezicht. Zo behield ze haar schoonheid en jeugdige uitstraling.

De Chinese geneeskunde ziet goud als het geheim van een lang en gezond leven. Daarom koken veel Chinezen nu nog altijd gouden munten mee bij het bereiden van hun eten.

Gouden gezichtsbehandeling

In Japan werd voor het eerst de gezichtsbehandeling met goud geïntroduceerd. Hiervoor gebruikte men 24-karaats puur bladgoud. Later werd de behandeling ook in Amerika succesvol en inmiddels is de “Golden Facial” ook al overgewaaid naar België. Waarschijnlijk volgt Nederland snel.

Een behandeling met goud verjongt en verstevigt je gezichtshuid. Het bladgoud wordt met speciale technieken op je huid aangebracht. Vervolgens absorbeert je huid het goud, dit schijnt het verouderingsproces te vertragen. Een Golden Facial:

  • Verbetert je bloedcirculatie;
  • Bevordert de doorbloeding;
  • Verbetert je huidelasticiteit;
  • Revitaliseert en verjongt je huid.

Onze gouden tip

Ben je benieuwd naar wat goud voor jouw huid doet? Probeer dan nu het Montagne Jeunesse 24K* Gold Firming Sheet Mask. De krachtige aminozuren in dit gezichtsmasker hydrateren je huid en ondersteunen de natuurlijk huidfunctie. Je huid voelt strak aan en ziet er vitaal en stralend uit.

Bestel jouw Montagne Jeunesse 24K* Gold Firming Sheet Mask meteen hieronder:

close

Vorige

Makkelijk en natuurlijk je haar verven met Sc...
close

Volgende

Je haar contouren is dé haartrend van dit mom...