Kruidvat Blog

Van deze 6 dingen begin je direct te zweten

header zweten

Laat zweet je drukke leven niet in de weg staan

We zijn allemaal druk, druk, druk en hebben de hele dag haast. Van al dat stressen breekt het zweet je soms spontaan uit. Hier ontdek je van welke dingen je direct begint te zweten en hoe je jezelf tegen deze zweetlucht beschermt.

Onze tip: Ondervind 48 uur lang geen hinder van transpiratie met Rexona Women Fresh Aloe Vera Deodorant Stick. Deze stick met natuurlijke aloë vera-extracten gaat nare geurtjes en transpiratievocht tegen, zelfs als je veel beweegt.

Waarom zweet je?

Zweten, je ontkomt er helaas niet aan. We hebben allemaal wel van die momenten waarop het zweet je uitbreekt. Als je bijvoorbeeld fanatiek aan het sporten bent, bijna begint aan dat belangrijke examen of eigenlijk net te laat bent voor die belangrijk afspraak.

Een schrale troost: zweten is normaal, zeker bij inspanning, warmte en spanning. Door te transpireren houdt je lichaam zichzelf op de juiste temperatuur. Dit voorkomt dat je het te warm krijgt. Als je zweet, geven de zweetkliertjes op je lichaam vocht af. Doordat dit vocht verdampt, raak je de warmte kwijt.

Fun fact is dat zweet eigenlijk geurloos is. Maar de bacteriën op je huid kunnen het omzetten in iets dat je wél ruikt. En zo ontstaat die bekende zweetgeur.

Waar ga je van zweten?

Zweten kent diverse oorzaken. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

  • De grootste veroorzaker van zweet is warmte of inspanning. Hierbij zweet je vaak over je hele lichaam.
  • Ook door stress, spanning en andere emoties kan je gaan zweten. Hierbij zweet je vooral in je handpalmen, onder je oksels en onder je voetzolen.
  • Als je koorts hebt, heb je vaak last van zweetaanvallen.
  • Na het eten van kruidig en pittig eten, het drinken van alcohol of een extreem zure of zoete drank kan het zweet je ook spontaan uitbreken. Dit is gelukkig vaak maar heel even.

In drie stappen weer fris

Zweten is normaal en gezond. Maar als je vaak last hebt van veel zweet, kan dat voor vervelende situaties zorgen. In deze 3 stappen ruik je snel weer fris:

1 - Neem ’s morgens eerst een douche om al het vuil van de vorige dag en de nacht van je af te spoelen.

rond sfeerbeeld zweten

2 - Doe daarna één van de heerlijke deodorants van Rexona op, zoals bijvoorbeeld de Rexona Active Shield Fresh Deodorant met anti-bacteriële werking. Deze geeft 48 uur lang de beste bescherming tegen transpiratiegeur die wordt veroorzaakt door bacteriën.
3 - Vergeet niet om een handige mini-deodorant in je hand- of sporttas te doen. Zo heb je altijd iets bij je voor noodgevallen.

Benieuwd naar het hele Rexona assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Vorige

Feestelijke bling-bling glitternagels voor Ko...
close

Volgende

De beste zonbescherming voor de gevoelige hui...