Help! – huidveroudering, wat gebeurt er met mijn huid?

Nivea huidveroudering

Nivea van jong tot oud

Heeft je moeder nog een mooie, jeugdige huid? Dan is de kans groot dat jij diezelfde mazzel hebt. Genetische en hormonale aanleg spelen namelijk een belangrijk rol in het huidverouderingsproces. Echter, ook externe factoren zoals stress, luchtvervuiling, slechte voeding, slaaptekort en UV straling hebben hun weerslag op de huid. Het goede nieuws is dat we deze factoren (en de bescherming hiertegen) voor een groot deel zelf in de hand hebben. Lees snel verder voor een aantal handige tips!

De sleutelvraag

Al heb je het misschien niet in de gaten, huidveroudering begint eerder dan je denkt. Hoewel we in eerste instantie gefocust zijn op het ontstaan van de eerste fijne lijntjes en rimpeltjes, is het huidverouderingsproces veel omvangrijker en de veranderende behoefte van de huid veel complexer. De sleutelvraag hierin is: Wat gebeurt er precies met je huid door de jaren heen, en waar heeft je huid behoefte aan?

20+ Een vermoeide, drogere huid

In het begin, zo rond je 20ste, is vooral te merken dat je huid vocht begint te verliezen, met een trekkerige huid als gevolg, bijvoorbeeld na het douchen. Een optimale vochtbalans is ontzettend belangrijk! Deze draagt niet alleen bij aan een soepele en egale huid, maar houdt ook de beschermende functie van onze huid intact.
Rond je 30ste begint de drukte van het leven zich langzaam af te tekenen op het gezicht. Het huideigen co-enzym Q10, onmisbaar voor de energieproductie in de huidcellen, neemt met de jaren af. De huid kan er vermoeid uitzien en de eerste fijne lijntjes verschijnen. De huid heeft energie nodig!

Welke crèmes geschikt zijn voor deze levensfase?
Klik hier voor <25
Klik hier voor 25+

35+ De onvermijdelijke rimpels

Tegen de veertig aan wordt het onvermijdelijke waar: de eerste echte rimpels verschijnen. Dit komt onder andere doordat de productie van Collageen en Elastine langzamerhand afneemt, twee moleculen die bijdragen aan een jonge, gladde huid. Helaas zijn rimpels niet tegen te houden, maar in deze fase kan een egaliserende dagcrème de eerste rimpels zichtbaar verminderen.

Welke crèmes geschikt zijn voor deze levensfase?
Klik hier voor 35+
Klik hier voor 45+

55+

Met de tijd begin je sneller oude huidcellen te verliezen, dan dat er nieuwe huidcellen bijkomen. Zodoende wordt de huid langzamerhand ook steeds dunner en zwakker. Vanaf je vijftigste neemt naast de productie van Collageen en Elastine, de productie van Hyaluronzuur ook steeds meer af. De huid heeft steeds meer behoefte aan een volume boost. Het huidherstel vertraagt en de toevoer van voedingsstoffen wordt minder. In deze fase is een dagcrème die het cel vernieuwingsproces stimuleert en de huid voedt gewenst.

nivea van jong tot oud

Welke crèmes geschikt zijn voor deze levensfase
Klik hier voor 55+

65+ De rijpere huid

Na de menopauze verandert de structuur van de huid. De barrièrefunctie vermindert, de huid wordt dunner en brozer, pigmentvlekken nemen toe en rimpels worden dieper. Een hele mond vol, maar wat kan je er tegen doen? In deze fase is een intensief voedende crème gewenst, om de weerstand tegen uitdroging van de rijpere huid te verbeteren.

Kijk hier welke crèmes geschikt zijn voor deze levensfase?
Klik hier voor 65+

Tips

Direct bestellen?

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer