Smile! 5 tips voor een oogverblindende glimlach

Jordan Stralende lach

Met deze handige tips laat jij je glimlach stralen

Als je lacht, show je het liefst mooie tanden waar je trots op bent. De zelfverzekerdheid spat er dan vanaf. Maar als je niet gezegend bent met een goed gebit, durf je je tanden vaak niet te laten zien. Tijd om daar wat aan te doen!

Jordan tandenborstel

Laat jouw glimlach stralen

Een verzorgd en schoon gebit zorgt voor een stralende en zelfverzekerde glimlach. En door goed voor je tanden te zorgen voorkom je ook nog eens problemen zoals kiespijn, tandplak en gaatjes. Met onze tips heb jij in no-time een stralend en gezond gebit:

1. Koop een nieuwe tandenborstel

Wanneer heb jij je tandenborstel voor het laatst vervangen? Staan de haartjes naar buiten, maar wil je eigenlijk nog geen afscheid nemen? Just do it. Het is het beste om je tandenborstel elke drie maanden te vervangen. En als je dan een nieuwe hebt, poets dan twee keer per dag twee minuten lang.

2. Ga lekker flossen

Met flossen verwijder je etensresten tussen je tanden. En dat is precies de plek waar je tandenborstel niet goed komt. Er zijn twee manieren om te flossen. Traditioneel flosdraad wikkel je om je vingers. Hiermee maak je een masserende beweging tussen je tanden. Daarnaast heb je ook handige tools zoals de 3-in-1 flosser of de Easy Reach flosser. Met deze tools kom je ook bij je achterste kiezen.

3. Ook handig: tandenstokers en ragers

Etensresten en tandplak verwijder je gemakkelijk met tandenstokers. De tandenstokers van Jordan hebben een driehoekige vorm. Je plaatste ze gemakkelijk tussen je tanden. Het Noorse berkenhout is zacht en buigzaam en heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Gebruik je liever een rager? Dat kan ook. Dit is een soort tandenstoker, maar dan met een plastic of metalen draadje met haartjes. Hiermee rag je tussen je tanden de boel goed schoon.

4. Stop niet alles in je mond

Denk goed na over wat je eet en drinkt. Door suikers slijt je gebit sneller. Sigaretten, koffie en thee verkleuren je tanden en maken ze geel. Beter niet te veel van gebruiken dus.

Jordan flossen

5. Plan een bezoekje aan de tandarts

Laat je tanden elk half jaar door de tandarts controleren. Je tandarts ontdekt zo beginnende gaatjes en andere problemen snel. Zo beperk je eventuele schade.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer