Kruidvat Blog

Sla deze belangrijke stap zeker niet over bij het scheren

Header

Waarom is het goed om scheerschuim of -gel te gebruiken?

Als je geen onverzorgde, wilde baard wilt hebben, ontkom je er niet aan om je regelmatig te scheren. Helaas is dat meestal niet het leukste klusje van de dag. Maar wist jij dat scheerschuim of -gel het scheren een stuk aangenamer maakt? Zeker als je een gevoelige huid hebt. Lees hier waarom.

Wat vindt je huid van het scheren?

Heb je er wel eens over nagedacht wat je huid van het scheren vindt? Het scherpe mesje is zeker geen pretje voor je kwetsbare huid. Daarom is het belangrijk om een goed scheerproduct te gebruiken. Je beschermt zo je huid. Het product vormt namelijk een soort beschermlaagje. En dat voorkomt wondjes, irritaties en een trekkerig gevoel.

Tip: deze scheergel met aloë vera is speciaal gemaakt voor de gevoelige huid en zorgt voor een extra comfortabele scheerervaring.

In 4 stappen een comfortabele scheerbeurt

Scheren is niet vervelend. Zeker niet als je dit stappenplan volgt. Hiermee weet je zeker dat je gezicht er netjes, verzorgd en gezond uitziet.

Stap 1 – De juiste voorbereiding
Bereid je gezicht voor op het scheren. Was je huid en verwijder zo vuil. Nog beter is het om je gezicht eerst te scrubben. Je verwijdert dan niet alleen vuil, maar ook dode huidcellen en olie.

Stap 2 – Gebruik een scheerschuim of -gel
Deze stap mag je zeker niet overslaan! Een scheerproduct maakt het scheren makkelijker en voorkomt wondjes en huidirritaties. Er zijn verschillende scheerproducten verkrijgbaar:

  • Scheerschuim maakt je huid zachter en het scheren makkelijker.
  • Scheergel is verkrijgbaar in twee varianten: transparant en niet-transparant. De niet-transparante gel schuimt meestal op en werkt daarmee hetzelfde als een scheerschuim. De transparante variant schuimt bijna niet en is ideaal bij het stylen van je stoppelbaardje.
  • De traditionele scheerzeep breng je aan met een scheerkwast. Je beweegt de kwast heen en weer over het blokje zeep en brengt het daarna aan op je huid.
  • Van scheerolie heb je maar weinig nodig. Breng 2 of 3 druppeltjes olie aan op je huid met een beetje water en verdeel dit over je gezicht.

Elke huid, maar met name de gevoelige huid, heeft veel baat bij een scheerproduct. Heb jij een gevoelige huid? Probeer dan ook eens deze speciale scheertechniek.

Rond-sfeerbeeld

Stap 3 – Kies het juiste scheermesje
Een scheermes met meerdere mesjes geeft een glad en zacht resultaat. Voelt het alsof het mesje aan je huid trekt? Vervang het mesje dan.

Stap 4 – De finishing touch
Als finishing touch spoel je je gezicht af met koud water. Daarna breng je een hydraterende aftershave aan om je huid extra te verzorgen. Nog een voordeel: je ruikt ook nog eens heerlijk!

close

Vorige

Getest: het geheim van een mooie outfit
close

Volgende

4 redenen waarom scheerschuim onmisbaar is bi...