Kruidvat Blog

Scheersysteem beter dan wegwerpmesjes?

Scheren man

Wat zijn de beste scheermesjes?

Met welk mesje scheer jij je? Gebruik je een vaak wat duurder scheersysteem of heb je liever goedkopere wegwerpmesjes? Tussen beide zit een groot verschil in kwaliteit. Lees hier waarom een scheersysteem beter is dan wegwerpmesjes.

Wegwerpmesjes zijn handig en goedkoop

Wegwerpscheermesjes kosten weinig en na een paar keer gooi je ze gemakkelijk weg. En als je een keer één kwijtraakt is dat niet zo erg. Je pakt zo een nieuwe. Maar wist je dat wegwerpmesjes toch vaak minder goed scheren dan een scheersysteem? Daarom is het goed om niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit te kijken.

Waarom is een scheersysteem beter?

Een scheersysteem scheert vaak beter en gaat meer scheerbeurten mee. Naast het verschil in prijs, is er ook zeker een verschil in kwaliteit:

  • De mesjes van een scheersysteem zijn flexibeler dan de mesjes van een wegwerpscheermesje. Flexibele mesjes passen zich beter aan je huidoppervlak aan en geven een gladder resultaat.
  • Dankzij de flexibiliteit zijn de mesjes beter af te spoelen. In wegwerpmesjes blijven haartjes en scheerschuin meer zitten. Niet zo hygiënisch en de mesjes worden er snel bot door.
  • Scheersystemen hebben een ergonomisch ontwerp. Hierdoor liggen ze fijner in de hand dan wegwerpmesjes.
  • Dankzij de coating op de mesjes van een scheersysteem wordt het metaal minder snel bot. De mesjes blijven langer scherp en gaan langer mee.
  • Scheersystemen hebben vaak meer blades dan een werpscheermesje. Met meer blades heb je minder druk op je huid en minder last van irritaties. Vijf mesjes is beter dan twee of drie mesjes.

Ons advies? Investeer in een goed scheersysteem. Je betaalt in het begin misschien iets meer, maar het scheersysteem gaat langer mee en geeft een gladder scheerresultaat. En dat is toch wat je wilt?

close

Vorige

Haartrends – Festival Buns
close

Volgende

4 goede redenen om altijd een aftersun te geb...