Neem in 3 stappen afscheid van je droge haar

Header-afscheid-droge-haar

Dag droog haar, hallo stralende lokken!

Voelt jouw haar aan als stro en ben je wanhopig op zoek naar een beetje glans? Dan hebben wij hier de oplossing voor je! In slechts drie eenvoudige stappen neem je afscheid van je droge haar en laat je je lokken stralen!

Onze tip: Wellaflex Heat Protection Spray biedt dankzij de 2 fases flexibele fixatie en hittebescherming tot 230 graden.

Hoe herken je droog haar?

Droog haar heeft een vochttekort en te weinig talg. Maar hoe weet je eigenlijk zeker dat je droog haar hebt? Droog haar is heel gemakkelijk te herkennen aan de volgende eigenschappen:

  • Gespleten haarpunten die droog en ruw aanvoelen
  • Je haar is dof
  • Je haar breekt snel af
  • Je haar is snel statisch
  • ’s Morgens heb je veel last van klitten en knopen

Heb jij alle punten op dit lijstje afgevinkt? Dikke kans dat je droog haar hebt. Tijd om dat probleem aan te pakken!

Stap 1: Was je haar niet te vaak

Droog haar heeft extra aandacht nodig. Ga je lekker douchen? Zet de douche dan niet te heet. Het warme water haalt het vocht uit je haar en droogt je lokken alleen maar meer uit. Was je haar daarom met lauw water en gebruik niet te veel shampoo. Met shampoo verwijder je namelijk de talg van je hoofdhuid en die heb je hard nodig. Was je haar daarom ook niet te vaak, twee of drie keer per week is genoeg.

Tip: er zijn verschillende shampoos, conditioners en haarmaskers speciaal voor droog haar. Probeer bijvoorbeeld eens Elvive Extraordinary Oil Low Shampoo.

Stap 2: Ga voor de juiste verzorging en styling

Na het douchen dep je je haar droog. Flink wrijven met een handdoek is echt een no go bij droog haar. Gebruik een haarborstel met varkens- of zwijnenhaar om je haar uit te borstelen. Borstel je haar niet als het nog nat is, het breekt dan sneller af. Droog jij je haar altijd met een föhn of gebruik je een andere stylingtool? Zet deze dan op de koudste stand, want de hitte droogt je haar uit.

Rond-sfeerbeeld-afscheid-droge-haar

Stap 3: Denk de hele dag aan je droge haar

De aandacht voor je droge haar mag na het wassen en verzorgen niet verslappen. Ook bij je dagelijkse bezigheden is het belangrijk om goed om je haar te denken. Schijnt het zonnetje lekker? Bescherm je haar dan met een beschermende spray of een stoere bandana. Ook zee- en zwembadwater zijn funest voor je lokken. Ga daarom niet te vaak zwemmen en spoel je haar direct na het zwemmen goed af.
In de winter staat de verwarming vaak aan en is er minder frisse lucht in huis. De lucht is dan erg droog en dat slaat ook op je haar. Zet dus af en toe even een raam open, neem een luchtbevochtiger of zet bakjes met water op de verwarming.

Ben je benieuwd naar het hele Haarverzorging assortiment voor droog haar? Ga dan snel naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer