Mooi verzorgde benen in de perfecte spijkerbroek

zet je mooiste beentje voor

Mooi verzorgde en gladde benen

Ook al zitten je benen in de winter vaak verstopt onder lange broeken of panty's, dat betekent niet dat je ze moet verwaarlozen. Met deze simpele trucs krijg ook jij mooi gespierde en fluweelzachte benen.

Werk aan mooi gespierde benen

Eenvoudige oefeningen kunnen je op weg helpen naar strakke, slankere benen. Een reeks squats (hurkoefeningen, waarbij je doet alsof je op een stoel gaat zitten en weer rechtkomt), maar ook joggen, wandelen, fietsen en touwtjespringen zijn efficiënte manieren om je benen te trainen.

Mooie benen met een gladde huid

Mooie benen zijn op de eerste plaats gladde benen zonder haartjes. Die krijg je bijvoorbeeld door te waxen of epileren. Als je wat ouder wordt, heb je meestal minder last van haargroei op je benen waardoor scheren vaak de snelste onthaar-manier is. Gebruik een speciale scheergel of -schuim en vervang je mesjes om de vijf tot zeven scheerbeurten.

Zo krijg je perfect gladde benen

  • Scrub je huid grondig voor het scheren, liefst een dag van tevoren om ingegroeide haartjes en jeuk te voorkomen.
  • Je huid is een stuk droger in de winter, dus zorg dat je je benen voldoende hydrateert. Begin pas met scheren na een paar minuten weken in bad of douche. Hoe langer je weekt, hoe zachter en makkelijker het scheren gaat.
Benen scheren
  • Gebruik warm maar geen heet water, anders droogt je huid te veel uit.
  • Een goede scheerlotion of -gel zorgt dat het mesje je haartjes makkelijker kan afscheren én hydrateert en verzacht tegelijkertijd je huid.
  • Verwen je benen na afloop met een vochtinbrengende lotion met je favoriete geur.
broek aantrekken

Je benen worden nog mooier in jeans

Jeans blijft favoriet, elk seizoen opnieuw. Vind je het moeilijk om een passend model te vinden bij jouw figuur? Wij helpen je op weg.

  • Jongensachtig, slank figuur? Kies voor skinny jeans met lage taille, dat staat mooi bij je platte buik. Een broek die smaller toeloopt, legt de nadruk op je heupen en dat geeft je een vrouwelijker figuur. Ook details op de achterzakken zoals ritsen doen dat.
  • Appelfiguur? Een bootcut, een rechte pijp die lichtjes uitloopt aan de zoom, staat je perfect. Kies een donkere wassing, dat is stijlvoller.
  • Peerfiguur? De hoge taille jeans met rechte pijpen verlengt je figuur en brengt het meer in balans. Lage kleine achterzakken flatteren een rondere achterkant.
  • Lang? Een spijkerbroek op enkellengte met lage of middelhoge taille brengt je lange benen in proportie.
  • Goed voor elk figuur? Een nonchalante boyfriend jeans die nergens de nadruk op legt, staat de meeste vrouwen goed. Accentueer wel je taille met een ceintuur.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer