Leer de ‘Wat vind jij…?’-castleden beter kennen

CAST HEADERFORMAAT M_NAAM Z_PIJL

Maak kennis met de 'Wat vind jij...?' castleden

Zonder deze vijf mensen zou ‘Wat vind jij…?’ niet bestaan. Leer ze hieronder beter kennen.

CAROLINEmetNAAM 2

Caroline

Caroline is net 60 en gelukkig getrouwd. Ze werkte tot vorig jaar bij de KLM. Nu vermaakt ze zich prima met het lezen van boeken en als vrijwilliger op de kinderafdeling van het VU. Ze heeft veel gereisd in haar leven en vindt het geweldig, zeker stedentrips naar de VS, maar ook exotische bestemmingen zoals Maleisië. Het geheim van een goed huwelijk is elkaar vrijlaten, elkaar dingen gunnen en vooral goed communiceren. Ook al zeggen mensen ‘het is een getal’ en ‘60 is nieuwe 40’, toch vindt ze het een dingetje. De kleur van haar tanden, het wit in haar ogen, rimpeltjes. Ze sport aan de andere kant veel, fietst veel, wandelt met de hond, houdt rekening met eten, is gestopt met roken en is nu fitter dan toen ze 40 was.

Toch heeft ze wel over botox nagedacht, maar is er nog niet uit. Ze hecht inmiddels wel minder waarde aan de mening van anderen.

De mooiste dag in haar leven was toen ze zwanger bleek te zijn. Na een lange, zware periode en een aantal ivf-pogingen was ze ‘opeens’ zwanger. Terwijl haar man onder de douche stond is ze met kleren aan erbij gesprongen en hebben ze samen van geluk gehuild. Ze zit op Facebook en is gluurder, ze vergeet liever haar portemonnee dan haar telefoon. Ze geniet van het leven. Lekker naar het theater, reizen, uit eten, etc. Voor deze pensionado is het glas altijd halfvol.

Marijke

Marijke is een echte Limburgse en volop aan het genieten van haar tweede jeugd. Nu haar dochter 21 jaar is en zelfstandig, heeft ze definitief voor zichzelf gekozen. Ze is gescheiden en geniet volop van haar vrijheid. De grote passie van Marijke is Flamenco dansen, en stiekem droomt ze nog van een grote doorbraak op het podium. Ze is dol op aandacht en ze heeft een enorme uitstraling. Als Marijke binnenkomt vult ze met haar persoonlijkheid de hele kamer. Marijke zit beter in haar vel dan ooit tevoren. Met haar vrouwelijke rondingen is ze een sensuele aantrekkelijke vrouw. Ze heeft geen gebrek aan aandacht. Ze is wel veel bezig met ouder worden en haar uiterlijk! Marijke is ruimdenkend en een sociaal dier.

MARIJKE

Ze gaat vaak met vriendinnen op pad. Film, theater of gewoon lekker eten. Marijke heeft humor en zelfspot en een hele hoge gunfactor: Als je haar ziet ben je meteen dol op haar. Een voorbeeld van een vijftig plusser die nog volop het avontuur zoekt. De mooiste jaren breken nu pas aan.

NINA

Nina

Nina is een onconventionele vrouw. Ze kan en doet alles zelf. Het huishouden doen maakt haar rustig en haar hoofd leeg, maar ze is geen 'huisvrouwtje'. Ze woont samen met haar drie kinderen in een pand op IJburg met drie etages en een muziekstudio. De twee oudste kinderen van Nina zitten in de muziek. Ze zetten haar regelmatig op de gastenlijst van optredens en ze geniet daar met volle teugen. Nina heeft naast haar eigen kinderen ook nog een hele warme band met haar pleegdochter, die de sterren van de hemel danst op de Utrechtse dansacademie. Zo zacht, warm en lief als Nina is als ze over haar thuis, gezin en familie praat, zo fel kan ze uithalen als het over andere onderwerpen gaat. Ze vindt veel leeftijdsgenoten echt 'oud'.

Ze gedragen zich veeeel ouder dan eigenlijk hoeft. Nina is teleurgesteld in de liefde. Hoewel ze met haar ex-man een hele goede relatie heeft gehad tot hij is overleden. Het verdriet van de kinderen en ook haar eigen verdriet over die plotselinge dood is verwerkt door heel erg bij elkaar te willen zijn. Nina trekt zich behalve van haar gezin dan ook van niks of niemand iets aan. Ze heeft zeker geen gebrek aan belangstelling van mannen, maar moet echt niet meer denken aan een relatie. Ze is topfit en ervan overtuigd dat ze alles kan. Ze is onlangs op vakantie geweest naar Bali, waar ze een berg heeft beklommen en surflessen heeft genomen. Ze werkt nog en wil dat eigenlijk ook blijven doen. Ze is van plan om veel te gaan reizen, met haar kinderen of alleen. Nina is een vrouw van contrasten. Met een harde en een hele zachte kant. Ze gaat geen discussie uit de weg.

Eric

Eric is de man waar heel Nederland wel naast wil wonen. Hij heeft een enorme liefde voor sport. Met name voetbal is zijn grote passie, hij heeft er ook zijn werk van gemaakt. Vroeger speelde hij bij Ajax en Telstar en inmiddels werkt hij bij de KNVB en als hoofdtrainer. Eric heeft twee volwassen kinderen van 22 en 27 jaar die hem zo langzamerhand voorbijstreven. Hij probeert nog weleens een wedstrijdje maar hij moet toch erkennen dat ze hem de baas zijn. En dat doet hij. Met liefde. Eric is een charmeur, een echte vrouwenman. Hij is macho, maar van het goede soort. Ook is hij is al twee keer opa. Dat doet hem veel plezier hoewel het ook wel een beetje gek is, als je je nog zo jong voelt. Ouder worden is leuk maar heeft ook nadelen. Erkennen dat je die leesbril moet of dat je geen 200 push-ups meer kunt doen, kost nog weleens moeite.

ERIC

Aan de andere kant is het fijn dat er zo weinig nog is waar hij onzeker over hoeft te zijn. Hij is gescheiden en heeft weer een vriendin, die hij gevonden heeft op een 'moderne' manier, via internet-dating. Ook al vindt hij dat eigenlijk niet de plek waar je echte liefde vindt, het is toch gelukt. Hij is niet een man om alleen te zijn. Alleen op vakantie? Hij moet er eigenlijk niet aan denken. Eric is niet dol op het huishouden. Hij doet het omdat het moet en hij kan het ook heus wel. Een aantrekkelijke vijftiger die nog volop in het leven staat. Wel in is voor een geintje. Als Eric de kroeg binnenkomt, wordt er meteen een biertje voor hem neergezet. Eric ziet sport niet alleen als iets waar je fit van wordt, maar ook als een middel om mensen te verbinden en om jongeren iets te leren. Het is een man met een missie: Gelukkig zijn en gelukkig maken.

EDWARD

Edward

Edward heeft een eigen bedrijf, op het gebied van werving & selectie en loopbaanadvies. Hij is gescheiden en heeft een zoon van 15 jaar die bij zijn ex woont. Zijn zoon was twee toen ze gingen scheiden. Edward heeft destijds geen moeite gedaan voor co-ouderschap, daar heeft hij nu wel spijt van. Hij was vooral een weekendpapa, maar tegenwoordig sport hij elke week met zijn zoon. Hij is op het vlak van de liefde een laatbloeier en is niet zo vaak echt verliefd geweest. Voor het eerst viel hij voor zijn juf in de tweede klas van de lagere school. Pas later kwam hij erachter dat meisjes hem leuk vonden, hij had mooi lang haar en werd een beetje een player. Twaalf jaar geleden vond hij de ware liefde. Pas bij deze vrouw ontdekte hij hoe echte verliefdheid voelt.

Elke dag begint steevast met what’s app contact waar ze elkaar hartjes en lieve berichtjes sturen. Ze wonen samen en hebben een geregistreerd partnerschap. Edward merkt soms wel dat hij ouder wordt, als hij naar de sportschool gaat doet het meer pijn en het herstel duurt langer. Hij heeft geen moeite met ouder worden. Hij kijkt graag naar zichzelf in de spiegel, is ijdel en is heel tevreden met zijn lichaam. Hij is een thrillseeker en wil alles uit het leven halen dat erin zit. Hij is een machoman. Vrouwen zijn volgens hem beter in huishouden dan mannen. Opruimen is zeker geen hobby van hem. Wanneer hij het doet, doet hij het met de Franse slag en hij is daarom ook heel erg blij met hun werkster.

Birgit

Birgit was in aflevering 1 t/m 5 onderdeel van de cast van ‘Wat vind jij?’

BIRGIT

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer