Kruidvat Solait is Beste Koop!

Kruidvat Solait scoort met een 7,4 een dikke voldoende

Doet zonnebrand wat het belooft? Een belangrijke vraag in de zomer. De Consumentenbond onderzocht daarom of verschillende zonnebrandsprays met factor 30 de beloofde bescherming bieden*. Goed nieuws: Kruidvat Solait is in dit onderzoek uitgeroepen tot Beste Koop!

Vertrouwen op SPF

Als consument vertrouw je erop dat een zonnebrand je beschermt tegen schadelijke uv A- en uv B-stralen. Helaas is de SPF die op de flacon staat, niet altijd de zonbeschermingsfactor die je krijgt.

Bart Combée, directeur van de Consumentenbond: “Helaas kunnen consumenten niet altijd blind vertrouwen op de factor die op zonnebrandsprays staat. Dit is kwalijk omdat consumenten dit lastig zelf kunnen controleren. Ze denken goed beschermd te zijn, maar verbranden alsnog. Een te lage factor kan op korte en op lange termijn schade toebrengen aan de huid.”

Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat maar liefst 1 op de 5 sprays niet de beloofde bescherming biedt. In het onderzoek zijn 15 zonnebrandsprays beoordeeld op:

  • bescherming tegen uv A- en uv B-stralen;
  • het gebruiksgemak;
  • het etiket.

In deze test scoort Kruidvat Solait gemiddeld een 7,4! Een dikke voldoende voor ons dus.

Beste prijs-kwaliteit

Kruidvat Solait High Sunspray SPF 30 heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en is daarmee volgens de Consumentenbond de Beste Koop. De bescherming werd beoordeeld met een 7,3, het gebruiksgemak met een 7,7 en het etiket met een 8,2. Daarmee biedt de zonnebrandspray een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Wil je deze zomer goed beschermd genieten van de zon? Kies dan voor Kruidvat Solait.

*https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2018/1-op-de-5-zonnebrandsprays-biedt-niet-beloofde-bescherming, 2018

Direct bestellen?

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer