Kerst make-up look Tutorial

Klaar om met de juiste glam een spetterende kerstlook te laten zien aan de kersttafel? Wij laten je zien hoe je met de verschillende make-up producten een onweerstaanbare kerst look creëert. Bekijk hoe je jouw kerst look aanbrengt als een echte pro met deze tutorial!

Stap 1 - Foundation
Breng wat foundation aan op de rug van je hand en gebruik de blending sponge om de foundation aan te brengen op je gezicht en in je hals. Vergeet niet goed te blenden, zodat de foundation mooi verdeeld is over je huid voor een natural look.

Stap 2 - Concealer
Neem vervolgens je concealer en breng deze aan onder je ogen, je T-zone en je kin voor een fris en wakker effect van de huid. Ook deze blend je met je blending sponge.

Stap 3 – Highlighter
Om deze look extra feestelijk maken, hoef je niet zuinig te zijn met de highlighter. Om te highlighten gebruiken we MUA strobe & glow highlight. Highlighter geeft je gezicht een frisse glamourlook, omdat de bestandsdelen veel licht opvangen. Breng de highlighter aan op je junkbeenderen, tipje van je neus, de cupid’s bow en vlak onder je wenkbrauwen. Je kunt ook voorgaande stappen overslaan en alleen highlighter gebruiken, dat noemen we strobing. Wil je meer weten over strobing? Lees dan ons artikel over sculpting- & contouring-make-up.

Stap 4 - Finishing powder
Je wilt natuurlijk wel dat je make-up de hele avond blijft zitten! Gebruik daarom deze finishing powder van MUA, zodat jouw look de hele avond mee gaat!

kerst-make-up-look-highlight

Stap 5 – Oogschaduw
Omdat het met kerst allemaal wel een beetje meer mag, hebben we bij de kerst make-up look gekozen voor smokey eyes. Je kunt hier bijvoorbeeld het Lottie London Smokey Eyes palette uit de video voor gebruiken. Begin eerst met een lichte kleur op de arcadeboog en bij je traanbuis. Pak vervolgens een donkere kleur om je ooglid te bedekken. Blend dit goed uit, zodat je het smokey effect krijgt. Ga met de andere kant van het kwastje langs je onderste wimperrand, zodat boven en onder goed bij elkaar aansluiten. Dit geeft je een mooie finish.

kerst-make-up-look-eyeliner

Stap 6 - Eyeliner & Oogpotlood
Om het extra te laten knallen gebruiken we de Catrice Glam & Doll eyeliner en het Catrice 18 colour & contour oogpotlood. Trek met de handige eyeliner pen een rechte lijn vlak boven je ooglid en vul deze vervolgens in. Trek daarna met het oogpotlood een lijntje op je onderste ooglid.

Stap 7 – Wenkbrauwen
Om jouw mooie ogen te omlijsten neem je het wenkbrauw potlood. Borstel eerst je wenkbrauwen in model om ze vervolgens in te kleuren met het potlood. Wil je weten hoe je de perfecte wenkbrauw tekent? Lees dan alles over het tekenen van je wenkbrauwen.

Stap 8 - Wimpers
Ga voor een mascara die zorgt voor extreem volume. Wil je nog een beetje extra drama? Gebruik dan ook een mooi setje nepwimpers. Deze nepwimpers zijn super handig omdat je ze los tussen je eigen wimpers kunt plakken voor een mooi natuurlijk effect. Neem wat lijm en een pincet en voeg er zoveel toe als je zelf wilt.

Stap 9 - Lippen
Om deze glamour kerst make-up look af te maken, gebruik je een wit lippotlood om een basis aan te brengen. Breng deze op de rand van je lip aan, zodat de lippenstift hierna goed blijft zitten en je lippen net wat voller lijken. Neem vervolgens het Kruidvat Professional Pro 15 Uitschuifbaar Lippenseel om je lippen perfect rood in te kleuren. Ga je liever voor een subtielere lippen? Kies dan voor een nude lipstick.

Et Voila! Je bent klaar om met deze kerst make-up look te genieten van een heerlijk kerstdiner!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer